Шаповалов след победата над Надал: Трудно бе да го гледам да играе с такава болка

от в 15:48 на 13.05.2022
Мирела Николова

 

Късно снощи Денис Шаповалов поднесе голямата изненада на Мастърс турнира в Рим досега, надделявайки над Рафаел Надал на осминафиналите. В решителната трета част обаче Матадора бе изцяло неконкурентоспособен, тъй като хроничната му травма в крака отново напомни за себе си и го лиши от възможности да се бори за победата. Все пак не бива да неглижираме стореното от младия канадец, който по време на целия двубой успяваше да запази стабилно ниво, за да постигне втори успех над рекордьора по титли от Големия шлем.

След края на двубоя младокът сподели, че не му е било никак приятно да гледа опонента си в подобно състояние, и му пожела да успее да се подготви максимално добре за стартиращото през следващата седмица Открито първенство на Франция.

"Трудно бе да го гледам да играе с такава болка в края на мача. Не пожелавам това на никого, особено на легендарен тенисист като него. Надявам се да се възстанови бързо, имайки предвид колко много допринася за нашия спорт. Стискам палци да бъде на 100% готов за Ролан Гарос, тъй като все още има защо да се състезава. Изглежда, че тялото му има проблем, но се надявам да не е нищо сериозно.

Аз съм му голям почитател и в детството си съм гледал толкова много негови двубои. Исках да приличам на него - както като игра на корта, така и като поведение извън него. Истински му се възхищавам и го уважавам", допълни Шаповалов.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов след победата над Надал: Трудно бе да го гледам да играе с такава болка Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | интервю | любопитно | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook