Шаповалов сложи край на серията от пет поредни загуби с вдъхновяващ успех над Ербер; Гаске спечели френския дуел с Пер

от в 03:31 на 06.08.2019
В
Денис Шаповалов сложи край на негативната си серия от пет последователни поражения днес, като канадецът надигра Пиер-Юг Ербер в интригуващ сблъсък от първия кръг на Мастърса в Монреал. 20-годишният представител на домакините стори това след 6:3 7:5, като във втори кръг той ще срещне втория поставен в основната схема - Доминик Тийм, в потенциално един от най-вълнуващите двубои на турнира.



Публиката се екзалтира веднага щом видя един от своите любимци да стъпва на корта, а Денис съвсем явно демонстрира чрез играта си, че именно канадският Мастърс е една от любимите му надпревари. Нямаше и помен от тазгодишните проблеми в играта на младока, чиито удари днес летяха с невъобразима скорост и острота, а за всяка непредизвикана грешка бившият шампион от младежкия Уимбълдън компенсираше с два или три удивителни завършващи удара.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1158521271275200512?s=20

Ербер срещаше затруднения с експлозивния стил на своя съперник, като французинът често бе оставян безмълвен под бурните овации на зрителите. Шаповалов достигна до възможност за пробив още при втория си гейм на ретур, като брейкболът бе оползотворен след феноменален минаващ удар от бекхенд в края на продължително разиграване. На французина не му оставаше нищо друго освен да разчита на началния си удар, който да го държи близо в резултата, и да се надява на спад от страна на младия си опонент.

https://twitter.com/TennisTV/status/1158515612035026944?s=20

Такъв дойде при 4:3, когато канадецът даде две точки за рибрейк на Ербер, но тогава последваха няколко топовни начални удара, които измъкнаха Денис от опасностите му. Не само това, ами при 5:3 любимецът на домакините на свой ред достигна до възможност за пробив, а след един от многото си фамозни ретури Шаповалов се поздрави с втори пробив в сета, повеждайки в отделните части на двубоя.

https://twitter.com/MattRacquet/status/1158517811867717632?s=20

Левичарят като че ли изостряше играта си с всеки следващ удар, но свръх агресивните му отигравания предразполагаха младока и към допускане на неточности, а именно благодарение на такива, както и на две поредни двойни грешки, Шаповалов започна последвалия сет с инкасиран брейк. Все пак полуфиналистът от Маями бързо вдигна нивото, за да изравни резултата, а неговите дръзки и активни изпълнения продължаваха да ,,тормозят" французина от противоположната страна на корта.

Изображение

В някои моменти канадецът трябваше да се уповава на сервиса си, но началният удар на левичаря днес бе едно от многото оръжия, които работиха безоктазно. Ербер също така се бореше, но сервирайки за вкарване на сета в тайбрек, Шаповалов отново отприщи магическите си ретури, а при мачбола си младокът за пореден път построи по съвършен начин точката, позовавайки се на страхотния си дланен удар, за да предизвика грешка от ракетата на своя съперник, като по този начин канадската публика можеше да ликува!

https://twitter.com/TennisTV/status/1158535846133473280?s=20

Ришар Гаске пък спечели френския дуел срещу Беноа Пер със 7:6(2) 6:4. По-възрастният от двамата тенисисти запази хладнокръвие във важните моменти, за да пречупи сънародника си в последователни сетове, а във втори кръг ще се изправи срещу петия поставен - Кей Нишикори.

Гаске си набави внушителната преднина от 5:2 гейма, като при 5:3 той дори имаше и сетбол на свой сервис, но Пер не бе казал последната си дума, завръщайки се в резултата, а в крайна сметка тайбрек щеше да определи победителия в сета. В дългия гейм отново по-стабилен бе Ришар, който давайки само две точки на своя опонент, дръпна напред в частите.

https://twitter.com/TennisTV/status/1158524189638299648?s=20

При втория сет пък ,,Тилдъновия гейм" бе разковничето, когато Гаске достигна до решителен пробив, който бе задържан и до самия край на срещата след два безметежни сервис гейма в полза на бившия номер седем в света.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов сложи край на серията от пет поредни загуби с вдъхновяващ успех над Ербер; Гаске спечели френския дуел с Пер В

Коментари





Следвайте ни в Facebook