Шаповалов спечели битката на канадците, Агут също е на 1/4-финал в Доха

от в 17:50 на 10.03.2021
Петър Томов

Световният №11 Денис Шаповалов започна участието си на турнира в Доха с убедителен успех с 7:5 6:4 над Вашек Поспишил. Левичарят владееше изцяло инициативата в продължилия час и 45 минути мач като не позволи на сънародника си да достигне до нито една възможност за пробив в срещата. 

Двамата канадци нямаха никакви проблеми при своите сервис геймове и паритетът се запази до единадесетия гейм. В него Шаповалов достигна до два последователни брейкбола, които се оказаха достатъчни за единствения пробив в тази част, а впоследствие нямаше затруднения да затвори частта на свой сервис.

Картинката във втория сет не се промени и двамата тенисисти си печелиха подаванията безпроблемно до седмия гейм. Тогава Шаповалов заигра на по-високи обороти и достигна до цели пет възможности за пробив, реализирайки втория си брейк в мача. Впоследствие четвъртият поставен в схемата запази аванса си, за да се поздрави с крайния успех и да си осигури среща на четвъртфиналната фаза с победителя от мача между Давид Гофен и Тейлър Фриц. 

В друг мач от осминафиналите в Доха, петият поставен Роберто Баутиста Агут бе непоколебим и премина през Александър Бублик с 6:4 6:3, за да си осигури среща с водача в схемата Доминик Тийм на четвъртфинал. Мачът премина изцяло под диктовката на испанеца, който с два късни пробива, по един във всеки сет, и със стабилен начален удар през целия двубой, не позволи на първата ракета на Казахстан да разгърне играта си и след малко над час игра се поздрави с крайния успех. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов спечели битката на канадците, Агут също е на 1/4-финал в Доха Петър Томов
Теми:  
александър бублик | вашек поспишил | денис шаповалов | доха | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook