Шаповалов за Андреев, Григор, условията в София и сезон 2021

от в 14:25 на 09.11.2020
Валери Андреев

Денис Шаповалов е поставен под номер едно в София, а канадецът от няколко дни е в нашата столица и тренира усилено, а в днешната си пресконференция, той многократно призна, че много му допадат условията в София, както на централния корт, така и на тренировъчните такива.

За първите си впечатления от София и турнира, Шаповалов заяви, че чувства, че тук има много фенове, които показват любовта си към него. Той каза, че организаторите се грижат за тях перфектно и иска да даде най-доброто от себе си на предстоящата надпревара.

За това как се чувства физически и  каква е настройката му към турнира, той заяви: "Добре съм, свеж съм, добре потренирах и се вълнувам за предстоящата седмица. В турнира има страхотни имена, очаквам труден мач срещу Албот, а и като цяло няма лесни съперници в София! Опитвам се да не отдавам голямо значение, на това че съм поставен първи."  

Разбира се, музикалните умения на Шаповалов бяха засегнати в пресконференцията, а той бе помолен да изпее някоя песен, ако спечели турнира, но той заяви: "Може, но не обещавам. Все пак, това е далеч, и не гледам чак толкова далеч."

На нашия въпрос: Тази година направи своя дебют в топ 10. Смяташ ли, че в момента играеш най-добрия тенис през кариерата си и кои са нещата, които ти помогнаха да направиш следващата крачка в развитието си?

"Да, със сигурност. Чувствам, че играя много добър тенис, леко съм уморен и имам някои проблеми, но все пак показвам страхотно ниво и съм позитивно настроен. Важното е да съм тук и отново да се състезавам. Мисля, че вече съм близо до водещите тенисисти и дори сега да не успея да се завърна в топ 10, то догодина със сигурност ще атакувам 10-ката отново."

За Адриан Андреев, с когото вчера успя да потренира и с когото са приятели, Денис заяви: "Той е готин и забавен, познаваме се, и с него и с майка му, прекарахме време във Флорида по време на карантината. Преди мача си той дойде при мен и сподели, че е притеснен за срещата, но аз аз го успокоих, казах му да използва момента, и да се забавлява. Гледайки отстрани е много лесно, помня как аз бях в тази позиция преди три години и се чувствах по същия начин. Андреев е страхотен играч и ще успее да се развие и да се изкачи в ранглистата, той има страхотни качества."

За предстоящия сезон и турнирите в Австралия, канадецът заяви: "Много е трудно да се подготвим за новия сезон, никой не знае какво ще става и дори самият аз не знам какво ще правя, все още нищо не е ясно. От  ATP се опитват да направят всичко възможно да ни улеснят, но все пак е много трудно за всички нас, състезателите."

Последният въпрос към Денис беше свързан с това, какво той знае за България, а разбира се, нещото, което сподели канадеца беше относно първата ни ракета - Григор Димитров: "Той е страхотен играч,  допринесеъл е много за българския тенис и е хубаво как след него идват млади играчи като Адриан."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов за Андреев, Григор, условията в София и сезон 2021 Валери Андреев
Теми:  
денис шаповалов | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook