Шаповалов записа невероятен успех над Зверев и така продължава напред в Париж

от в 20:37 на 31.10.2019
В


След невероятен сблъсък Денис Шаповалов надви германеца Александър Зверев след два часа и девет минути прекарани на корта. Левичарят, който наскоро спечели първа ATP титла съумя да се опълчи на Саша и след 6:2 5:7 6:3, Денис се наложи. Така Зверев сложи край на участието си във френския град, ала феновете му ще могат отново да го видят на корта, а именно на ATP финалите в Лондон.

По време на двубоя и двамата имаха своите възходи и спадове. Шаповалов играеше безпогрешно от основна линия. Младият канадец се предвижваше перфектно по корта, което в комбинация със стабилния му сервис, спомогнаха на Денис да доминира през по-голямата част от мача. Все пак Зверев също показа високо ниво. Саша често се опитваше да атакува на мрежата, ала почти всеки път канадецът суъмяваше да размине своя опонент благодарение на невероятния си бекхенд. Макар, че се бори до последно, световният номер четири не успя да удържи на агресивността на своя опонент, с което се предаде.



През първата част младият Шаповалов демонстрира невероятно ниво. Канадецът пласираше по страхотен начин ударите си от основна линия, а на мрежата беше безгрешен. Така всичко това, в комбинация с категоричен сервис, спомогна на Денис да спечели първия сет за по-малко от 30 минути. Саша от своя страна не можа да намери правилното си темпо. Световният номер шест допускаше прекалено много грекши, което изцяло му пречеше да покаже уменията, на които е способен.

Във втория сет нещата стояха малко по-различно. В началото Зверев успя да намери правилния ритъм и така, възползвайки се от грешките на Денис, германецът набързо поведе с 4:2. Все пак Шаповалов не се предаде и след като възвърна безпогрешните си отигравания от пръвата част, Денис съумя да изравни в резултата. За съжаление на канадските фенове несигурната игра на световния номер 28 отново се появи, с което мача стигна до трети сет.

https://twitter.com/atptour/status/1189945251437387777?s=19

През решаващата част Саша нямаше какво да направи - Денис беше безпощаден. Младият канадец превъзхождаше по всичко своя съпреник и така след ранен пробив, той поведе с убедитленото 3:1. Въпреки че имаше няклко по-трудни моменти, Шаповалов спаси три брейкбола, с което впоследствие затвори мача в своя полза. Така световният номер 28 продължава напред във френския Мастърс, а утре Денис ще срещне победителя измежду местния представител Гаел Монфис и молдовецът Раду Албут.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов записа невероятен успех над Зверев и така продължава напред в Париж В

Коментари





Следвайте ни в Facebook