Шарапова с инфарктен старт в Пекин, спаси мачбол и победи трудно

от в 17:51 на 30.09.2017
Калоян Пламенов

Мария Шарапова започна турнира в Пекин с много трудна победа над латвийката Анастасия Севастова след 7-6(3), 5-7, 7-6(7).

По този начин тя си го върна на прибалтийката за загубата по време на US Open.

Срещата между двете продължи цели 3 часа и 8 минути и бе изключително тежка за рускинята.

В първия сет латвийката на три пъти повеждаше с пробив - в първия, седмия и единадесетия гейм, но и в трите случая се стигаше до моментален рибрейк от страна на Маша.

В крайна сметка се стигна и до тайбрек в който рускинята дръпна с 3-0 точки, а след това двете си размениха по две последователни точки след минипробиви преди Шарапова да поведе с 6-3 и да си вземе сета.

Вторият сет започна отлично за бившата лидерка в световната ранглиста и тя направи ранен пробив още в първия гейм и държеше аванс си с такъв до 4-2, но последва връщане на пробива от Севастова и нов пробив на нейната сметка в последния гейм.

Така мачът бе пратен в трети сет в който Маша дръпна с цели два пробива и 5-2, след като проби в третия и седмия гейм, но някак си нейната опонентка пак се измъкна и след като спаси два мачбола изравни на 5-5.

Мачът отново трябваше да се реши след тайбрек в който рускинята спаси мачбол и при 8-7 в своя полза направи решителен минипробив, за да се поздрави с победата. 

Следващата и противничка ще се определи от сблъсъка между Дженифър Брейди и Екатерина Макарова.

С победа в турнира стартира и румънката Симона Халеп, която надви американката Алисън Риск след 6-3, 3-6, 6-2 за 2 часа и 14 минути игра и по този начин прекъсна "черната" си серия от 3 поредни отпадания в първия кръг - в Ухан, Синсинати и US Open.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шарапова с инфарктен старт в Пекин, спаси мачбол и победи трудно Калоян Пламенов
Теми:  
мария шарапова | тенис турнир в пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook