Шарапова започна с 6:0 6:0 срещу квалификантка

от в 03:19 на 14.01.2019
В
Мария Шарапова започна участието си на тазгодишния Аустрелиън Оупън с категорична победасрещу британката Хариет Дарт след впечатляващото 6:0 6:0. Рускинята демонстрира изключително силен тенис, а на плоските ѝ удари от основната линия Дарт не намираше отговор - британката просто не разполагаше с оръжия, които да затруднят именитата ѝ съперничка. Във втория кръг на Аустрелиън Оупън 2019 Шарапова ще се изправи срещу шведката Ребека Петерсон, надделяла над Сорана Кърстя след 6:4 6:1.

Маша започна уверено мача, като още в първия сервис гейм на противничката си реализира пробив. Скоро затвърди подаването си на 30, за да поведе с 3:0. Шарапова не забави темпото и след мощен ретур уинър рускинята нанесе нов удар на Дарт. Последва почти 9-минутен гейм, който отново отиде в сметката на Маша, която се доближи на гейм от спечелване на първия сет. Тя продължи с безкомпромисния тенис, а при 15:30 изигра къса топка, последвана от лоб, които тотално разбалансираха съперничката ѝ. Първият сетбол бе спасен след едва първия уинър на Дарт, но при втория спасение за нея нямаше, като по този начин, след 31 минути игра, резултатът сочеше 6:0.

Резултат с изображение за maria sharapova australian open 2019Сервис гейм на 30 за начало на втората част означаваше 7/7 за Шарапова, която успя да отбележи и осми пореден гейм в сметката си впоследствие, а след ново подаване на 30 резултатът стана 3:0. 30-тата поставена набързо достигна до три поредни брейкбола, а при втория реализира печелившо драйв воле, като скоро ѝ се наложи и на нея да спасява брейкбол. Съумя да го направи, а после и да затвърди за 5:0. Ситуацията изглеждаше безнадеждна за младата квалификантка, която отново допусна пробив, като по този начин тя напуска турнира без да е взела и гейм от основната схема на надпреварата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарапова започна с 6:0 6:0 срещу квалификантка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook