Шарапова застана зад Осака: Тя е страхотен човек, трябва да уважаваме решенията ѝ

от в 19:52 на 10.09.2021
Мирела Николова

Наоми Осака стана жертва на множество критики през тази година заради отказа си да дава пресконференции, а негативното отношение от страна на журналистите и част от обществото продължава и до днес. На тазгодишния US Open световната №3 допусна поражение от 18-годишната канадка Лейла Фернандес и на пресконференцията си след двубоя тя сподели, че в момента не изпитва удоволствие от играта и иска да си вземе почивка от професионалния тенис, за да разбере какво има желание да прави в бъдеще. Последваха редица критики към японката, но бившата водачка в световната ранглиста Мария Шарапова напълно застана зад Осака и в свое скорошно интервю заяви:

"Всички ние трябва да окажем възможно най-силната подкрепа към играчите, които изпитват трудности. Осака е невероятна тенисистка и страхотен човек, пред нея е дълга и успешна кариера. Уважавайте решението, което е взела. Малко хора разбират какво се случва на спортистите извън корта. Не знаете как се чувстват играчите. Феновете виждат само тениса и събитията на корта, но не и това, което се случва зад кулисите. 

Колкото повече подкрепа получава даден тенисист, толкова повече мотивация има и толкова по-добре играе. Всеки един спортист взима решения, които според него ще му помогнат да се подобри. Това е нейната кариера - тя решава."

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарапова застана зад Осака: Тя е страхотен човек, трябва да уважаваме решенията ѝ Мирела Николова
Теми:  
wta | интервю | любопитно | мария шарапова | наоми осака

Коментари





Следвайте ни в Facebook