Шарди: Играчите от Голямата тройка биват постоянно привилегировани

от в 19:46 на 09.01.2021
Диана Андреева

В интервю Жереми Шарди сподели недоволството си около новото решение на Тенис Австралия - първите трима тенисисти в ранглистата при мъжете и жените да бъдат карантинирани в Аделаида, вместо в Мелбърн. Французинът смята, че това не е честно, тъй като те ще имат много повече привилегии и по този начин ще се подготвят по-добре.

Шарди заяви също, че ако Роджър Федерер не се бе отказал от надпреварата, то и той щеше да бъде в Аделаида, независимо че е извън топ 3, подобно на световтата номер 11 при жените Серина Уилямс. Ето и точните думи на френския тенисист:

"Това съобщение за отделянето на най-добрите шестима от останалите състезатели падна от небето и е меко казано странно. Те ще могат да се възползват от фитнес зала в хотела си и ще имат възможност да тренират, като тези часове няма да се броят към 5-те часа, в които ни е позволено да отсъстваме от стаите си. Всеки може да си излиза. Като цяло почти ще могат да живеят нормално.

Винаги са имали много привилегии... Тъй като ще разполагат с повече възможности, те ще се подготвят по-добре. И това е странно за спорт, в който всички трябва да бъдем равни. Ако бях 4-ти в света, щях да си седя в Мелбърн! А питате ли се какво би станало, ако беше дошъл Роджър (Федерер, в момента 5-ти в света)?", завърши Шарди.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарди: Играчите от Голямата тройка биват постоянно привилегировани Диана Андреева
Теми:  
Австралия | Аделаида | жереми шарди | шарди

Коментари





Следвайте ни в Facebook