Шарди: Любичич беше докаран като спасител на френския тенис, а никой не знае какво прави

от в 09:40 на 19.07.2024
Калоян Соколов

Жереми Шарди определено се радва на отличен старт на неговата треньорска кариера. Бившият номер 25 се отказа от професионалния тенис на миналогодишния Уимбълдън, а още пред това вече беше започна работа с Уго Юмбер, който към онзи момент се намирапе извън топ 100, а в момента е първа ракета на Франция и в началото на април достигна до своята рекордна 13-та позиция в световната ранглиста.

Всичко това несъмнено установи Шарди като един от най-обещавашите млади специалисти в неговата страна. Съвсем скоро френската тенис федерация ще проведе вътрешни избори, в които Шарди няма да вземе страната на настоящия президент Жил Моретон, а ще подкрепи новоиздигнатия кандидат Жермен Рьош, за което даде своите доводи:

"Застоят е очевиден. Уго е единственият ни играч в топ 20 при мъжете и жените. Дълги години разчитахме на Цонга, Монфис, Гаске и Симон, а младите ни таланти не получаваха нужното отношение и внимание. Моретон назначи Любичич да помага с развитието на юношите, но абсолютно никой не може да разбере ролята му във федерацията. Иван е чудесен специалист, разбираме се отлично и може да е от голяма полза, но в момента го виждам навсякъде и всички се питаме какво точно прави. Притеснителното беше, че президентът просто докара Любичич във Франция и го постави над всички доказани през годините френски треньори, с което загуби доверието ни. Все едно ни каза, че тук нямаме качествени специалисти и Иван трябва да дойде да спаси тениса във Франция" - разкрива бившият "мейджър" 1/4-финалист.

Източник: We Love Tennis

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шарди: Любичич беше докаран като спасител на френския тенис, а никой не знае какво прави Калоян Соколов
Теми:  
atp | жереми шарди | иван любичич | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook