Шарди: Не знам безработен ли съм, в бащинство ли съм или съм тенисист

от в 12:53 на 12.03.2020
Димитър Беловски

Французинът Жереми Шарди сподели, че е обезпокоен за финансовото въздействие и последиците върху ранглистата след отменянето на турнира в Индиън Уелс заради коронавируса. Шарди скоро стана баща и не е играл от януари месец.

Той даде интервю за френското авторитетно издание L’Equipe, в което говори за хаосът, който коронавируса предизвика.

„Бях щастлив да продължа, не бях удрял топка от… Мелбърн, не бях изиграл и гейм и наистина много исках да играя. Липсваше ми! Пристигнах в Калифорния в събота в полунощ. В неделя започнах деня си с малка тренировка, започнах да се разтягам с моя физиотерапевт, когато Магнус (бившият му треньор) дойде при мен и ми каза: „Можеш да спреш, турнирът е отменен“, разказа французинът.

Световният №59 сподели, че всички са били готови да играят и че никой не е очаквал турнирът да се отмени.

„Помислих, че е шега. Но мениджърът на турнира дойде и ни потвърди. Никой не го очакваше. Имаше финал на Чалънджъра на същото място между Джонсън и Сок, всички тренирахме. Беше наистина странно“.

Някои от играчите се зачудиха защо турнирът да не се проведе без публика. Но Шарди е на мнение, че няма да е добре турнирът да се проведе без публика, защото на играчите не би им било приятно.

„Решение е, но не е добро нещо. Това не е спорт. Вярно е, че това ще ни позволи да вършим работата си, но красотата на нашата работа е атмосферата, споделянето с феновете. Спортът е забавление. Ако феновете ги няма, тогава играеш само за себе си, това е жалко. Никой няма да се забавлява. Не го разбирам“.

Шарди каза, че тенисистите ще изпитат трудни времена във финансово отношение, а освен това и цялата икономика страда.

„Цялата икономика и ние също ще страдаме. Говорим за турнири, които са Мастърс 1000 и турнири от Големия Шлем, за които не знаем какво ще случи. В момента не знам безработен ли съм, в бащинство ли съм или съм тенисист. Всъщност правя всичко без основната си работа. Ако е така ще съм изиграл само три турнира за 6 месеца, като и трите ще са през януари! Губиш пари, ако не играеш. Много играчи искат да говорят за това. Не е наша грешка това, което се случва.Ако се отменят много турнири ще стане доста трудно. Ситуацията с ранглистата също ще е много сложна“.

Шарди дори предложи „замразяване“ на ранглистата, ако ситуацията продължи.

„Ако това продължи, мисля, че ще е най-добре ранглистата да се „замрази“, защото в противен случай ще е много нечестно. Ако Чалънджърите продължат някои от тенисистите ще взимат точки, докато ние няма да можем“, завърши френският тенисист.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

 

 

Оцени тази статия:
Шарди: Не знам безработен ли съм, в бащинство ли съм или съм тенисист Димитър Беловски
Теми:  
жереми шарди | коронавирус

Коментари





Следвайте ни в Facebook