Шарди отстрани втория поставен в Кицбюел; Рууд с двусетова победа

от в 14:42 на 01.08.2019
В
Жереми Шарди продължава с позитивната си форма, след като французинът натрупа инерция благодарение на четвъртфинала си в Хамбург през изминалата седмица, а днес той победи втория поставен в Кицбюел - Душан Лайович, след обрат и 3:6 6:4 6:3.

През първия сет тенисистите загубиха подаването си по веднъж, преди фаворитът в двубоя да реализира решителен брейк в своя полза при 5:3, който скоро се превърна и в успешен първи сет за него.

Лайович продължи да притиска опонента си, повеждайки с 4:2 във втория сет, като вече мачът изглеждаше решен. Шарди обаче отговори подобаващо, рязко повишавайки нивото си на игра, за да спечели четири поредни гейма и да форсира решаваща част.

Резултат с изображение за chardy kitzbuhel

В нея французинът удължи серията си на спечелени геймове на шест, повеждайки набързо с 2:0, когато все пак Лайович показа характер, за да изравни резултата. Въпреки това скоро последва нов пробив в полза на Жереми, който този път не изпусна аванса си, като по този начин 74-тият в света се класира за четвъртфинал в Кицбюел.

Каспър Рууд пък преодоля Матиас Бахингер с 6:4 7:6(3).

Един пробив в първия сет бе достатъчен на Каспър, за да поведе в отделните части, като норвежецът започна дори втория сет с ранен пробив, но тогава немският левичар демонстрира борбеност и съумя да се завърне в резултата.

На Бахингер му се наложи и за втори път да се доказва, след като Рууд проби при 5:5, но квалификантът тогава отново впечатли, реализирайки рибрейк, за да влезе в тайбрек. В него обаче по-стабилният пак беше младокът, който спечели точка от ретур при 2:2, а след още една такава той достигна и до четири поредни мачбола.

Първият такъв бе спасен от Бахингер, но при втория Рууд разполагаше с топките за сервис и след нова печеливша комбинация норвежецът се превърна в един от последните осем в надпреварата в Кицбюел.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарди отстрани втория поставен в Кицбюел; Рууд с двусетова победа В

Коментари





Следвайте ни в Facebook