Шарди пречупи Фонини след три тайбрека; Бублик и Щруф също са четвъртфиналисти

от в 13:03 на 10.01.2021
Калоян Соколов

Жереми Шарди и Фабио Фонини изиграха най-оспорваната среща от началото на АТП 250 надпреварата в Анталия. Двамата направиха близо тричасов двубой, който се реши след три тайбрека в полза на французина - 7:6(4) 6:7(1) 7:6(5). По този начин ветеранът си осигури среща във финалната осмица с Ян-Ленард Щруф, който се класира напред без игра, тъй като неговият опонент Уго Грение се отказа още преди началото на двубоя.

Сблъсъкът стартира с известно предимство за Шарди, като той поведе с ранен пробив, само че Фонини реализира моментален рибрейк и дори имаше шанс отново да отмъкне подаването на опонента си и да сервира за спечелването на сета, само че непоставеният тенисист повиши нивото си на игра и измъкна частта в тайбрек.

Вторият сет имаше идентичен развой, но при 4:4 французинът получи възможност да подава за крайния успех. Тогава обаче той се пропука и впоследствие световният номер 18 се оказа напред при 6:5, ала и той не можа да се справи на собствен сервис, което доведе до втори пореден дълъг гейм, в който този път италианецът беше безупречен и това наложи изиграването на решителен сет.

Той пък протече по абсолютно еднакъв начин спрямо предходния, а Шарди започна много по-уверено третия тайбрек, ала няколко леки грешки от наглед печеливши позиции възстановиха паритета за 5:5. Последва отличен минаващ удар от бекхенд на френския състезател и още първата точка за спечелване на мача беше реализирана след отлично насочен сервис по диагонала.

Александър Бублик също намери място на четвъртфиналите, надигравайки Тристан Ламасин с комфортното 6:2 6:4  и по този начин се превърна в съперник на Матео Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарди пречупи Фонини след три тайбрека; Бублик и Щруф също са четвъртфиналисти Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | анталия | жереми шарди | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook