Шефът на ITF Дейвид Хагърти: Григор трябва да играе в София и да вдъхнови децата

от в 18:10 на 14.12.2018
Георги Христов

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти за трети път е в България, за да се срещне с ръководството на БФТ.

"Причината да съм тук е срещата ми с председателя Стефан Цветков. Ще си поговорим за тениса в България и как федерацията може да работи с ITF. Исках да се видим преди края на годината и да уточним как можем да помогнем," обясни Хагърти пред Dir.bg.

Той коментира и отношенията на родната тенис федерация и екипа на Григор Димитров. Според Хагърти е редно първата ни ракета да участва на Sofia Open през февруари, за да вдъхнови още млади състезатели да се занимават с тенис.

"Страхотно е, че федерацията с подкрепата на правителството създава този турнир. Важно е за българските играчи да имат възможността да участват на такова ниво. Григор се справя много добре и според мен трябва да възстанови отношенията си с федерацията и държавата. Искаме да вдъхнови хиляди момчета и момичета да играят тенис. Той е страхотен модел за подражание и това е важно. Ако Григор играе на турнира в София, може да вдъхнови хиляди."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шефът на ITF Дейвид Хагърти: Григор трябва да играе в София и да вдъхнови децата Георги Христов
Теми:  
sofia open | григор димитров | дейвид хагърти | тенис | тенис турнир в софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook