Схема кошмар: Томова ще играе с бивша №1 и шампионка в турнира при дебюта си в Синсинати

от в 18:44 на 11.08.2024
Калоян Соколов

Виктория Томова ще дебютира в основната схема на WTA 1000 надпреварата в Синсинати, изправяйки се срещу бившата шампионка в турнира и някогашна номер едно в световната ранглиста - Каролина Плишкова. Чехкинята неслучайно е наричана "Кралицата на асовете" и бързите условия в Охайо са точно по вкуса ѝ, но последните години в кариерата на Плишкова далеч не са бляскави и към момента тя е под номер 45 в света и е спечелила едва един мач от последните си пет в WTA Тура.

При евентуален триумф на първата ни ракета при дамите, то тя би могла във втори кръг да срещне една измежду детето чудо Мира Андреева и 11-тата поставена Ема Наваро, от която беше отстранена в 3 сета на Олимпиадата в Париж. В тази най-горна четвъртфина също така попаднаха световната номер едно Ига Швьонтек, както и финалистката от последните 2 "мейджър" надпревари - Жасмин Паолини.

В същата половини място намери и бившата номер едно Арина Сабаленка, която още на 1/8-финалите би могла да премери сили с бившата шампионка Виктория Азаренка, а Людмила Самсонова и Йелена Остапенко са другите две най-високопоставени състезателки в тази четвъртина от схемата.

Коко Гоф пък е най-високоранкикраната тенисистка в долната половина на жребия, а нейният път се очертава да бъде много тежък. Защитаващата шампионка още в трети кръг вероятно ще се срещне с Паула Бадоса, а на 1/4-финалите е възмжожно да станем свидетели на зрелищен сблъсък между Гоф и олимпийската златна медалистка - Кинуен Жанг.

Другото важно събитие е завръщането в игра на Елена Рибакина, която попадна в една осмина с 20-годишната сензация Даяна Шнайдер, която още във втори кръг би мога да се изправи срещу сребърната медалистка от Париж - Дона Векич. В тази четвъртина е и световната номер шест Джесика Пегула, която на старта ще има тежката задача да преодолее съпротивата на миналогодишната финалистка - Каролина Мухова.

Пълният жребий за WTA 1000 надпреварата в Синсинати:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Схема кошмар: Томова ще играе с бивша №1 и шампионка в турнира при дебюта си в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook