Схемата на Уимбълдън: Тежък жребий за Алкарас; Джокович и Кирьос в една четвъртина

от в 13:37 на 30.06.2023
Мирела Николова

Само няколко дни ни делят от началото на тазгодишния Уимбълдън, чийто старт ще бъде даден на 3 юли. На втори пореден турнир от Големия шлем първи поставен е Карлос Алкарас, към когото изтегленият днес жребий не бе никак благосклонен. Долната половина се оглавява от Новак Джокович, който се е прицелил в осма титла на "свещената трева" и общо 24-та от Шлема, а сега нека разгледаме в детайли какво отреди жребият на фаворитите, както и кои са най-интригуващите срещи, които ще можем да проследим още на старта.

Карлос Алкарас ще открие кампанията си срещу френския ветеран Жереми Шарди, намиращ се на 534-та позиция в света, след което за испанеца ще предстои двубой срещу победителя от френското дерби между Александър Мюлер и Артур Риндеркнеш. Любопитното е, че именно Риндеркнеш създаде сериозни проблеми на световния №1 в първия кръг в Куинс, когато младокът загуби единствения си сет по пътя към трофея.

Първият поставен, когото Алкарас би могъл да срещне в трети кръг, е Николас Джари, но още на осминафиналите ще го очаква сериозно препятствие, тъй като сред възможните опции там са Александър Зверев и Алекс де Минор, който миналата седмица достигна до финала в Куинс и бе спрян именно от Карлитос. Холгер Руне и Франсис Тиафо пък изглеждат като двамата най-вероятни противници на Алкарас в четвъртфиналите, като именно в тази част от схемата попадна и нашият Григор Димитров, който започва срещу квалификанта Шо Шимабакуро. 

Третият поставен Даниил Медведев ще се завърне на "свещената трева" с двубой срещу участващия с "уайлд кард" Артър Фери, а във втори кръг ще срещне някого измежду Адриан Манарино и Александър Шевченко. Талон Грийкспор изглежда като най-вероятен съперник на руснака в третия етап, а в осминафиналите може да се изправи срещу Франсиско Серундоло или Томи Пол.

В тази четвърт място намери и Стефанос Циципас, който стартира срещу Доминик Тийм, а победителят от тази среща ще се изправи срещу представител на домакините в лицето на двукратния шампион Анди Мъри или Раян Пенистън. По пътя на гърка към евентуален четвъртфинал срещу Медведев може да застанат още Бен Шелтън, Максим Креси, Себастиан Корда и Камерън Нори.

Каспър Рууд и Яник Синер са най-високопоставените тенисисти в третата четвърт, като ще открият участието си съответно срещу Лоран Локоли и Хуан Мануел Серундоло. В тази част от схемата фигурират още имената на Борна Чорич, Тейлър Фриц, Денис Шаповалов и Роберто Баутиста Агут.

Седемкратният шампион Новак Джокович пък е водач в долната половина и ще стартира кампанията си към 24-ти "мейджър" трофей с двубой срещу световния №67 Педро Качин. Впоследствие за сърбина предстои да се изправи срещу Джордън Томпсън или Брандън Накашима, като до този момент няма изигран мач срещу никого от двамата. В третия етап рекордьорът по титли от Шлема най-вероятно ще срещне 29-ия поставен Томас Мартин Етчевери, като сред възможните опции е и Стан Вавринка, който намери място в същата 1/16-ина. Потенциални опоненти на Джокович в осминафиналите са поставеният под №14 Лоренцо Музети и бившият полуфиналист Хуберт Хуркач.

В последната четвъртина попаднаха още седмият поставен Андрей Рубльов и миналогодишният финалист Ник Кирьос, които биха могли да се изправят един срещу друг още в трети кръг. Австралиецът ще започне участието си с мач срещу получилия "уайлд кард" Давид Гофен, след което ще го очаква сблъсък с някого измежду Себастиан Баез и Томас Бариос Вера. Сред останалите възможности за опонент на Джокович в четвъртфиналната фаза са още Феликс Оже-Алиасим и Александър Бублик.

Пълната схема за Уимбълдън при мъжете:

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Схемата на Уимбълдън: Тежък жребий за Алкарас; Джокович и Кирьос в една четвъртина Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | новак джокович | стефанос циципас | уимбълдън | уимбълдън 2023 | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook