Схемата на US Open: Джокович с благоприятен жребий; Алкарас - Синер в 1/4-финалите

от в 20:16 на 24.08.2023
Мирела Николова

По-малко от 4 дни остават до началото на тазгодишния US Open, където Новак Джокович ще преследва своя 24-ти трофей от Големия шлем, а другият основен фаворит в лицето на Карлос Алкарас ще опита да триумфира за втора поредна година. През днешния ден бе изтеглен жребият за надпреварата, затова нека сега да разгледаме в детайли какви евентуални предизвикателства предстоят за фаворитите в схемата.

Топ поставеният Карлос Алкарас ще открие кампанията си към трети "мейджър" триумф с двубой срещу световния №78 Доминик Кьопфер, след което ще го очаква двубой срещу победителя от мача между Лойд Харис и Гуидо Пея. Даниел Еванс изглежда като най-вероятен съперник за испанеца в третия етап, а в осминафиналите Карлитос би могъл да се изправи срещу 16-ия поставен Камерън Нори, срещу когото е инкасирал две поражения в шест изиграни срещи.

В четвъртфиналите пък има вероятност да станем свидетели на повторение на зрелищния сблъсък от миналогодишното издание между Алкарас и Яник Синер, като за тази цел на италианеца може да му се наложи преди това да преодолее играчи като Стан Вавринка, Григор Димитров, Александър Зверев и Анди Мъри, които също попаднаха в най-горната четвъртина от схемата.

Бившият шампион Даниил Медведев пък ще започне с мач срещу Атила Балаж, който понастоящем е извън класацията на АТР и влиза в схемата посредством "защитен ранкинг". Във втория кръг руснакът най-вероятно ще се изправи срещу четвъртфиналиста от Синсинати Макс Пърсел, след което ще го очаква мач срещу Борна Чорич. В осминафиналите световният №3 навярно ще премери сили с Алекс Де Минор, а в същата четвъртина се намират още Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Гаел Монфис и Матео Беретини, които Медведев може да срещне в спор за място на 1/2-финал.

Водач на третата четвъртина е Холгер Руне, който ще стартира срещу Роберто Карбайес Баена, а впоследствие му предстои мач срещу Аслан Карацев или Иржи Лехечка. Александър Бублик изглежда като най-вероятен съперник за младока в трети кръг, като на старта казахстанецът ще трябва да се справи с Доминик Тийм. Томи Пол и Алехандро Давидович Фокина са сред евентуалните опоненти на Руне по пътя към четвъртфиналите, където датчанинът най-вероятно ще се изправи срещу Каспър Рууд или Франсис Тиафо.

Трикратният шампион в надпреварата Новак Джокович ще се завърне в Ню Йорк със сблъсък срещу Александър Мюлер, а във втория етап ще премери сили с един измежду Бернабе Сапата Мирайес и участващия с "уайлд кард" Итън Куин. 32-рият в схемата Ласло Джере е първият поставен на пътя на Ноле, а в осминафиналите сърбинът може да се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим или Франсиско Серундоло. Част от възможните опоненти за рекордьора по титли от Шлема в четвъртфиналите са Тейлър Фриц, Лоренцо Музети и Стефанос Циципас, който ще има трудно първо препятствие в лицето на Милош Раонич.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата на US Open: Джокович с благоприятен жребий; Алкарас - Синер в 1/4-финалите Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | александър зверев | григор димитров | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | новак джокович | стефанос циципас | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook