Схемата на US Open: Серина открива срещу №80, Радукану и Осака с тежък старт

от в 20:40 на 25.08.2022
Мирела Николова

Откритото първенство на САЩ стартира след броени дни, като през днешния ден бе оповестен жребият за последната надпревара от Големия шлем за сезона. Без съмнение най-голямо внимание пада върху Серина Уилямс, след като легендарната американка обяви, че по всяка вероятност това ще бъде последният турнир в кариерата ѝ. Жребият бе сравнително благосклонен към нея, противопоставяйки я на световната №80 Данка Ковинич, която е в серия от 5 поредни загуби. 

Водачка в схемата е Ига Швьонтек, която ще открие кампанията си с двубой срещу Жасмин Паолини, след което ще се изправи срещу Греет Минен или шампионката от 2017-а Слоун Стивънс. Първата поставена на пътя на полякинята се очертава да бъде Екатерина Александрова, а в случай че се справи и това препятствие, то световната №1 ще премери сили с Йелена Остапенко или Аманда Анисимова. В същата четвъртина от схемата се намират още Гарбине Мугуруса, Петра Квитова и Джесика Пегула, които изглеждат с най-голям шанс да оформят четвъртфинална среща с топ поставената.

Паула Бадоса предвожда втората четвъртина от схемата и ако успее да преодолее откриващите два кръга, то би могъл да я очаква сблъсък с Виктория Азаренка, победителката от който най-вероятно ще срещне Каролина Плишкова или Белинда Бенчич в битка за място на четвъртфиналите.

Миналогодишната шампионка Ема Радукану изтегли къса клечка на старта, тъй като ще стартира защитата на титлата си срещу винаги непредсказуемата Ализе Корне, която през настоящата седмица показва страхотна игра и е част от полуфиналистките на турнира в Кливланд. При успех британката може да се изправи срещу Катерина Синякова или Тейлър Таунсенд, а в третия етап като най-вероятни опции за нея изглеждат Наоми Осака и 19-ата поставена Даниел Колинс, които оформят един от най-интригуващите двубои в първи кръг.

42-годишната Винъс Уилямс също е част от този поток, като първото препятствие за нея ще бъде Алисън Ван Уйтванк. При евентуален успех местната представителка ще се изправи срещу шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина, а победителката от сблъсъка навярно ще срещне шестата поставена Арина Сабаленка в трети кръг.

Симона Халепсе сдоби с наглед лесен жребий, тъй като на старта ще премери сили с квалификантка, след което ще се изправи срещу Магдалена Фрех или Ребека Марино. Най-близопоставената до румънката е световната №30 Жил Тайхман, която може да срещне в третия етап, а на осминафиналите най-вероятно ще се изправи срещу Мадисън Кийс или Коко Гоф. В четвъртфиналната фаза като най-вероятна съперничка за бившата №1 изглежда Мария Сакари, която преди това ще трябва да преодолее тенисистки като Алисън Риск, Каролин Гарсия и Беатрис Хадад Мая.

Най-долната част на схемата се оглавява от Анет Контавейт, чийто откриващ двубой ще бъде срещу Жаклин Кристиан, а впоследствие ѝ предстои среща с победителката от мача между Серина Уилямс и Данка Ковинич. В същата четвъртина от схемата са още петата поставена Онс Жабер, миналогодишната финалистка Лейла Фернандес, Вероника Кудерметова и Дария Касаткина.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Схемата на US Open: Серина открива срещу №80, Радукану и Осака с тежък старт Мирела Николова
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | ема радукану | жребий | ига швьонтек | наоми осака | серина уилямс | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook