Схемата при жените в Мадрид: Възможен сблъсък между Швьонтек и Радукану във втори кръг

от в 21:09 на 23.04.2023
Мартин Петков

Началото на клей сезона в WTA Тура вече беше поставено със силните надпревари в Чарлстън и Щутгарт, които събраха елита на женската тенис сцена, но сега вече настава време за първото голямо състезание преди Ролан Гарос, а именно WTA 1000 турнирът в Мадрид. Испанската столица за поредна година предстои да стане арена на зрелищни битки между най-добрите тенисистки на планетата, като в ролята на защитаваща шампионка е Онс Жабер.

Тунизийката, която се оттегли с контузия на надпреварата в Щутгарт, обаче ще срещне сериозна конкуренция по пътя към трофея в Мадрид, след като Ига Швьонтек, Арина Сабаленка, както и останалите претендентки за трона изглеждат в топ форма. Жребият за турнира пък беше изтеглен в хода на днешния ден, като любопитни сблъсъци ни предстои да видим още на старта в състезанието, а сега нека да разгледаме пътя към отличието на част от фаворитките в Мадрид.

Схемата се оглавява от шампионката в Щутгарт - Ига Швьонтек, която ще стартира директно от втори кръг със зрелищен двубой срещу Ема Радукану, която среща квалификантка. При успех световната №1 най-вероятно ще се изправи срещу поставената под №28 Бернарда Пера. В същата осмина жребият постави още миналогодишната полуфиналистка Екатерина Александрова и младата Кинуен Женг. Отсрещната част на схемата в тази четвърт бива оглавявана от шампионка в Индиън Уелс - Елена Рибакина, която ще трябва да се справи с Петра Мартич и някоя измежду Барбора Крейчикова и Бианка Андрееску, за да оформи зрелищен четвъртфинал срещу Швьонтек.

Миналогодишната подгласничка Джесика Пегула пък предвожда втората четвърт, като ще открие турнира си с мач от втори кръг срещу Жасмин Паолини или квалификантка, след което я очаква евентуален сблъсък с 29-ата поставена Мари Бузкова или завърналата се от майчинство Елина Свитолина. На осминафиналите пък за американката предстои потенциална среща с бившата финалистка Виктория Азаренка или полуфиналистката от Ролан Гарос - Мартина Тревизан. В тази част от схемата попаднаха още рускините Дария Касаткина, Вероника Кудерметова и Анастасия Потапова Людмила Самсонова, Анастасия Потапова, като навярно една от изброените ще бъде опонентка на Пегула в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е защитаващата шампионка Онс Жабер, която ще открие участието си срещу Ана Богдан или Ана Бондар, а победителката от сблъсъка помежду им навярно ще срещне 31-вата поставена Ирина-Камелия Бегу или бившата номер 2 Анет Контавейт. Изпитанието за тунизийката във фазата на топ 16 според предварителните прогнози ще бъде Людмила Самсонова или някогашната шампионка на Ролан Гарос - Йелена Остапенко, като за място на полуфиналите световната номер 4 ще трябва да се справи още със съпротивата на Кори Гоф, Мария Сакари, Паула Бадоса и Дона Векич.

Водач на най-долната част на схемата е шампионката от 2021-ва в турнира - Арина Сабаленка, която ще стартира директно от втория етап срещу Лоурън Дейвис или Сорана Кърстя, която я елиминира в Маями, а впоследствие е възможно да премери сили с 32-рата поставен Марта Костюк. В осминафиналите беларуската по всяка вероятност ще срещне Беатриз Хадад Мая или Магда Линет, която надигра на полуфиналите на Аустрелиън Оупън по пътя към титлата. Класиране за най-добрите осем в надпреварата ще донесе мач на Сабаленка навярно срещу някоя измежду носителката на трофея от WTA Финалите - Каролин Гарсия, и трикратната шампионка в Мадрид - Петра Квитова, която триумфира в Маями по-рано този месец.

Целия жребий за WTA 1000 надпреварата в Мадрид можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата при жените в Мадрид: Възможен сблъсък между Швьонтек и Радукану във втори кръг Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | Арина Сабаленка | джесика пегула | елена рибакина | ема радукану | жребий | ига швьонтек | мадрид | онс жабер | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook