Схемата в Куинс: Алкарас сред възможните опции пред Григор; шампионът в същата четвърт

от в 16:42 на 17.06.2023
Мирела Николова

Сезонът на трева е вече в разгара си и през идната седмица ще се проведе АТР 500 надпреварата в Куинс, в която участие ще вземат редица топ състезатели, сред които е и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Той реши да стартира участието си от квалификациите с цел да натрупа възможно най-много игрова практика и през утрешния ден ще излезе в битка за място в основната схема.

Още на старта там обаче родният ни представител има шанс да се изправи срещу Карлос Алкарас, след като изтегленият днес жребий за основната схема отреди на испанеца да открие кампанията си срещу квалификант. Сред останалите възможни опции за опонент на българина в първи кръг са още осмият поставен Франсиско Серундоло, Диего Шварцман и 20-годишният Бен Шелтън.

В случай че Алкарас успее да се справи с предизвикателството на старта, то във втори кръг му предстои двубой срещу победителя от мача между Иржи Лехечка и Алехандро Давидович Фокина. В четвъртфиналите пък световният №2 и топ поставен в схемата би могъл да премери сили с Франсиско Серундоло или шампиона от последните две издания на турнира Матео Беретини. В същата половина от схемата са също така Франсис Тиафо, Камерън Нори и Милош Раонич.

Втората половина пък се предвожда от Холгер Руне, който ще открие сезона си на трева срещу Максим Креси, а впоследствие ще срещне Уго Юмбер или Раян Пенистън. Лоренцо Музети и Бен Шелтън изглеждат като най-вероятни съперници за датчанина в четвъртфиналите, а в полуфиналната фаза може да го очаква някой измежду Тейлър Фриц, Алекс де Минор и Анди Мъри, последните двама от които ще премерят сили още в първи кръг.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Схемата в Куинс: Алкарас сред възможните опции пред Григор; шампионът в същата четвърт Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | карлос алкарас | куинс | матео беретини | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook