Схемата в Париж: Джокович и Надал в една половина, Алкарас с труден път

от в 00:36 на 29.10.2022
Мирела Николова

Краят на тенис сезона наближава, което означава, че е време да се състои и последният турнир от сериите "Мастърс 1000" за годината в Париж. Той ще бъде и последният шанс за някои от играчите да си спечелят квота за Финалния Мастърс на 8-те най-добри за сезона, като към този момент свободните места са само три. В надпреварата в зала "Берси" ще можем да наблюдаваме по-голямата част от елита на световния тенис, като сред участниците са и двете величия Новак Джокович и Рафаел Надал, а нека сега разгледаме в детайли какво ни очаква през следващата седмица.

Схемата се оглавява от световния №1 Карлос Алкарас, който почива на старта и ще стартира с двубой срещу Аслан Карацев или Йошихито Нишиока. Впоследствие на пътя на испанеца би могъл да застане нашият Григор Димитров, но за тази цел българинът преди това ще трябва да се справи със съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп и Матео Беретини. В същата четвъртина на схемата фигурират още Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач, Холгер Руне и Стан Вавринка, като последните двама от изброените ще премерят сили още на старта.

Даниил Медведев, който е поставен под номер две в турнира, ще открие участието си срещу победителя от срещата между Себастиан Корда и Алекс Де Минор, а пък евентуална победа най-вероятно би му осигурила среща с 16-ия поставен Франсис Тиафо. Сред възможните опции за опонент на руснака в четвъртфиналите пък са Феликс Оже-Алиасим и Тейлър Фриц, като в тази част от схемата попадна и бившият №1 Анди Мъри.

Шестият поставен Новак Джокович пък попадна в третата четвъртина от схемата, където водач е Каспър Рууд. В откриващия си двубой сърбинът ще се изправи срещу Диего Шварцман или Максим Креси, а впоследствие по всяка вероятност ще го очаква двубой срещу Яник Синер. Ако успее да преодолее и това препятствие, то за 21-кратния шампион от Шлема би последвал сблъсък с някого измежду Каспър Рууд, Марин Чилич и Лоренцо Музети.

В най-долната част от схемата пък се намира Рафаел Надал, който би могъл да срещне Джокович в полуфиналната фаза. За да достигне до този етап обаче, Матадора ще трябва първо да се справи със съпротивата на Роберто Баутиста Агут или Томи Пол, след което е възможно да се изправи срещу друг свой сънародник в лицето на Пабло Кареньо Буста. В четвъртфиналите пък испанецът може да очаква среща със Стефанос Циципас, като сред останалите тенисисти, които може да му застанат на пътя към полуфиналите, са Камерън Нори и Борна Чорич.

Пълната схема за Мастърса в Париж можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Париж: Джокович и Надал в една половина, Алкарас с труден път Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | новак джокович | париж-берси 2022 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook