Схемата в Париж: Сериозни изпитания пред Джокович и Медведев, както и куп супер сблъсъци

от в 13:38 на 30.10.2021
Диана Андреева

Турнирът в Париж е последното Мастърс събитие в календара на ATP за сезон 2021. Надпреварата започва през идващата седмица, а квалификациите на събитието вече са в ход. Ще станем свидетели на нова доза интригуващи сблъсъци през следващите дни, а сред участниците в събитието са Новак Джокович, Даниил Медведев, както и първата ракета на България Григор Димитров. Схемата за Rolex Paris Masters 2021 бе изтеглена преди броени минути, като ето какво точно отреди тя: 

Новак Джокович за последно застана под светлината на прожекторите по време на US Open 2021. Надпреварата в Ню Йорк не завърши по желания начин за лидера на ранглистата, но той изглежда вече е готов отново да излезе на корта и да премери сили със своите колеги. Като поставен Джокович ще открие кампанията си директно във втори кръг, а там му предстои сблъсък с Мартон Фучович или Фабио Фонини. Впоследствие балканецът ще се изправи срещу някой измежду Николоз Басилашвили, Гаел Монфис и Адриан Манарино, а на четвъртфиналите очаква Андрей Рубльов или Камерън Нори. 

В половината на Джокович попадна и Стефанос Циципас. Жребият отреди на гърка мач с Алекс де Минор или Лойд Харис на старта, а впоследствие най-вероятно го очаква Роберто Баутиста Агут. Съпреникът на световния номер три за място на полуфиналите обаче се очертава да бъде истински трудно препятствие, защото в долната четвърт фигурират имената на Феликс-Оже Алиасим, Анди Мъри и Хуберт Хуркач. 

Другата половина на схемата е оглавявана от Даниил Медведев. Руснакът, който се намираше във впечатляваща серия по време на американското турне бе надигран на турнира в Индиън Уелс от Григор Димитров, но сподели в интервю, че си е взел нужните поуки и е готов да се впусне в нов турнир. Настоящият шампион на Мастърса в Париж ще открие кампанията си директно във втори кръг, където го очаква победителят измежду Алберт-Рамос Виньолас и Иля Ивашка. 

Евентуално руско дерби ни предстои в трети кръг, защото по пътя на Медведев попадна 13-ият поставен Аслан Карацев, но за да си осигури първи в историята на ATP двубой с Даниил, "чудото на 2021" Карацев ще трябва да преодолее съпротивата на Себастиан Корда и Марин Чилич/Алехандро Давидович Фокина. Очертава се също така и вълнуващ четвъртфинал в тази част на схемата, защото именно тук е показващия повече от убедителен тенис в последнити седмици Яник Синер. 

Шампионът от София обаче има нелек път към четвъртфиналите в зала Берси, защото още в откриващия си мач може да срещне друг представител на следващото поколение, намиращ се във върхова форма - Карлос Алкарас. Освен испанеца, Синер също така има възможност да премери сили с Пабло-Кареньо Буста, преди да се класира сред последните осем в надпреварата. 

В последната четвърт от схемата водач е Александър Зверев, като именно тук се намира и Григор Димитров. В първия си мач миналогодишният финалист ще се изправи срещу Душан Лайович или Макензи Макдоналд, а впоследствие евентуално му предстои мач с Димитров. На четвъртфиналите Зверев би премерил сили с някой измежду Каспър Рууд и Диего Шварцман, но изненада в тази част на схемата не е невъзможна, защото тук са още Франсис Тиафо и Александър Бублик. Пълният жребий за турнира можете да разгледате тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Схемата в Париж: Сериозни изпитания пред Джокович и Медведев, както и куп супер сблъсъци Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | даниил медведев | жребий | мастърс 1000 | новак джокович | париж мастърс | стефанос циципас | тенис турнир в париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook