Схемата за АО: Джокович и Надал в една половина; Медведев срещу Кирьос във 2-ри кръг

от в 08:11 на 13.01.2022
Калоян Соколов

Жребият при мъжете за Аустрелиън Оупън беше изтеглен, а Новак Джокович и Рафаел Надал попаднаха в една и съща половина, което дава надежди, че можем да станем свидетели на поредния зрелищен мач между двамата на кортовете в Мелбърн. Преди това обаче на тях им предстои много работа за вършене, а нека надникнем каква точно е тя.

Сърбинът е водач на схемата и ще открие кампанията си срещу талантливия си сънародник Миомир Кецманович, а още във втори кръг го чака сериозно изпитание, защото на пътя му вероятно ще застане Томи Пол, който наскоро отпразнува своята първа ATP титла, завоювайки трофея в Стокхолм.

Първият поставен на пътя на Ноле е италианецът Лоренцо Сонего, докато сред възможните опции за него в осминафиналите са Гаел Монфис и Кристиан Гарин. В същата четвъртина се намира и Матео Беретини, като световният номер 7 ще трябва да премине през съперници от ранга на Карлос Алкарас и Камерън Нори, за да си гарантира евентуален двубой с 20-кратния шампион от Шлема във фазата на финалната осмица.

Рафаел Надал пък се сдоби със значително по-тежка схема, като ще започне участието си с мач срещу Маркос Гирон, чиито изяви са все по-силни през последните месеци, след което му предстои да се сблъсъка с изключително добре играещия местен представител - Танаси Кокинакис. Натататък за Рафа става още по-тежко, тъй като предстоят евентуални битки с Карен Хачанов и един измежду Аслан Карацев и Хуберт Хуркач.

Четвъртфиналите биха могли да ни предложат шоу от невероятна висота, защото там има сериозен шанс да видим противопоставяне между Александър Зверев и Рафаел Надал, а победителят по всяка вероятност ще се сблъсъка с Новак Джокович в спор за място във финала. Зверев обаче също не беше галеник на съдбата, имайки предвид, че в неговата осмина попадна Денис Шаповалов, чиято невероятна игра изведе Канада до спечелването на ATP Cup.

Долната половина е предвождана от Даниил Медведев, който наглед има удобен старт срещу Хенри Лааксонен, но веднага след това му предстои суперсблъсък с Ник Кирьос, когото до момента никога не е побеждавал. Ако съумее да се поздрави с дебютна победа над австралиеца, то вероятно миналогодишният финалист ще се изправи срещу Уго Юмбер, от когото загуби в първия си мач през новия сезон.

Впоследствие Медведев би могъл да бъде тестван от двама играчи с крайно различни игрови характеристики, а именно Диего Шварцман и Джон Иснър, а в четвъртината му място намери неговият съноардник Андрей Рубльов, с когото се сблъсъка на същия етап в Мелбърн през миналия сезон, но сега по-нискоранкираният руснак едва ли ще има възможност за реванш, защото в неговия поток място заеха героите от ATP Cup, визирайки Дан Еванс и Феликс Оже-Алиасим.

В същата половина място зае и Стефано Циципас, за когото не е ясно в какво физическо състояние се намира към момента. Гъркът има наглед два лесни откриващи двубоя, само че след това за него идва мач с нашия Григор Димитров, а българинът винаги е бил на висота при участията си в първата "мейджър" надпревара през сезона.

В този поток беше изтеглено и името на бившия номер едно Анди Мъри, за когото няма време за отстъпление, тъй като още в първи кръг го очаква нова битка с Николоз Басилвшили, а Яник Синер и Каспър Рууд са другите големи имена в тази мини секция на жребия, която ще излъчи един от четвъртфиналистите на турнира.

Най-интересни двойки в първи кръг:

1. Камерън Нори - Себастиан Корда

2. Брандън Накашима - Матео Беретини

3. Лоренцо Музети - Алекс де Минор

4. Рафаел Надал - Маркос Гирон

5. Диего Шварцман - Филип Краинович

6. Дан Еванс - Давид Гофен

7. Феликс Оже-Алиасим - Емил Русуувуори

8. Николоз Басилашвили - Анди Мъри

9. Джон Иснър - Максим Креси

10. Кевин Андерсън - Райли Опелка

Ето я и пълната схема за турнира:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата за АО: Джокович и Надал в една половина; Медведев срещу Кирьос във 2-ри кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | жребий | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook