Схемата за РГ: Джокович и Надал в една четвъртина, Алкарас и Зверев в същата половина

от в 20:29 на 19.05.2022
Мирела Николова

Днес бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция, който отреди четирима от представящите се най-силно през сезона на клей и основни фаворити за трофея - Новак Джокович, Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Александър Зверев, да попаднат в една и съща половина на схемата, като още на четвъртфиналите бихме могли да станем свидетели на зрелищен сблъсък между Ноле и Рафа. Нека сега обаче да разгледаме в детайли жребия за предстоящата надпревара.

Схемата се оглавява от Новак Джокович, който ще започне защитата на титлата си с двубой срещу Йошихито Нишиока, от когото не е губил повече от три гейма на сет в досегашните им пет изиграни. Във втори кръг съперник на сърбина ще е някой измежду Федерико Кория и Алекс Молчан, като любопитното е, че Молчан в момента работи с бившия наставник на световния №1 - Мариан Вайда. Най-близопоставен до миналогодишния шампион е Дженсън Бруксби, който изглежда като най-вероятен съперник на балканеца в трети кръг, а на осминафиналната фаза навярно ще го очаква среща с Григор Димитров или Диего Шварцман.

Рафаел Надал, който е устремен към 14-и трофей в Париж, ще стартира своята мисия срещу световния №84 Джордън Томпсън, намиращ се в серия от 4 поредни загуби. Впоследствие бихме могли да станем свидетели на повторение на финала от Ролан Гарос 2017, тъй като на пътя на Матадора може да застане Стан Вавринка, като преди това швейцарецът ще трябва да преодолее съпротивата на Корентен Муте. При успех Рафа по всяка вероятност ще се изправи срещу Фабио Фонини или Ботик Ван де Зандсхулп, а пък в осминафиналите ще го очаква някой измежду Феликс Оже-Алиасим, Райли Опелка и Аслан Карацев.

Втората четвъртина на схемата събра Александър Зверев и Карлос Алкарас, които бяха сред главните действащи лица през сезона на червено досега. Германецът ще открие кампанията си срещу квалификант, а впоследствие по пътя си към четвъртфиналите би могъл да срещне играчи като Алехандро Давидович Фокина, Джон Иснър и Тейлър Фриц.

От своя страна, Карлос Алкарас също ще стартира срещу състезател, тръгнал от пресявките, след което ще се сблъска с победителя от мача между Алберт Рамос Виньолас и Танаси Кокинакис. В третия кръг пък испанецът е възможно да премери сили с друг обещаващ млад талант в лицето на Себастиан Корда, който е и най-близопоставеният тенисист до него. В битка за място във финалната осмица тийнейджърът вероятно ще се изправи срещу Камерън Нори или Карен Хачанов, като в същата част от схемата е и бившият финалист в турнира Доминик Тийм, чийто първи съперник ще бъде Уго Делиен.

Стефанос Циципас предвожда третата четвъртина, като на старта му предстои да премери сили с миналогодишния осминафиналист Лоренцо Музети. Ако успее да се справи със съпротивата на младока, то след това гъркът ще има два наглед лесни двубоя срещу Лука Пуй и Даниел Еванс, след което ще срещне Денис Шаповалов или Алекс Де Минор, преди да стигне до четвъртфиналната фаза, където по всяка вероятност го очаква сблъсък с Каспър Рууд или Хуберт Хуркач.

Водач в долната половина на схемата е Даниил Медведев, който се завръща след операция от херния и ще стартира с двубой срещу Факундо Багнис, а при евентуален успех ще го очаква Ричардас Беранкис или Ласло Джере. Миомир Кецманович изглежда като най-вероятен опонент на световния №2 в трети кръг, а сред възможните опции на осминафинал са Пабло Кареньо Буста и Марин Чилич. В същата четвъртина на схемата попадна и Андрей Рубльов, на когото му предстои откриващ мач срещу Суун-уу Куон, след което може да му се наложи да се изправи срещу Томи Пол и Яник Синер. 

Пълният жребий за Ролан Гарос можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата за РГ: Джокович и Надал в една четвъртина, Алкарас и Зверев в същата половина Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | даниил медведев | жребий | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook