Схемата за US Open: Алкарас и Синер в една и съща половина; тежък жребий за Джокович

от в 20:24 на 22.08.2024
Калоян Соколов

Жребият при мъжете за US Open беше изтеглен и още на старта ни очакват страхотни мачове. Топ поставен ще бъде Яник Синер, като предстои да видим дали италианецът ще се отърси навреме от допинг скандала с негово участие. Световният номер едно ще започне участието си с мач срещу местния любимец Макензи Макдоналд, който през миналата година отстрани Рафаел Надал на Аустрелиън Оупън и до голяма степен постави началото на края за легендарния испанец.

Във втори кръг пък нещатата стават сериозни, тъй като южнотиролецът би могъл да премери сили с младия американски талант Алекс Микелсен, който през миналата седмица го затрудни много сериозно в Синсинати. Първият поставен на пътя на 23-годишния играч е финалистът от Мастърса в Рим, Николас Джари, а възможен съперник в тази фаза е и един от бившите шампиони в турнира - Стан Вавринка.

На осминафиналите Синер може да се срещне с един измежду младия френски талант Артур Фис и Томи Пол, който прави страхотен сезон до момента и е един от сериозните кандидати за класиране на финалния Мастърс в Торино. В същата четвъртина са още Феликс Оже-Алиасим, Стефанос Циципас и Даниил Медведев, като последните двама биха могли да се изправят един срещу друг още в четвъртия кръг.

Карлос Алкарас за трети пореден Шлем попадна в една половина с Яник Синер, а жребият на Карлитос е дори по-труден. Шампионът отпреди две години ще открие кампанията си в мач срещу квалификант, а още във втори кръг той би могъл да премери сили с бившия представител на топ 10, Денис Шаповалов, който е бивш 1/4-финалист в състезанието. В третия кръг пък Алкарас вероятно ще играе срещу младия британски талант Джак Дрейпър, който преди два месеца го разгроми на надпреварата в Куинс.

В четвъртия кръг нещата стават още по-тежки за 3-кратния "мейджър" шампион, защото вероятно той ще се наложи да премери сили с местния любимец Себастиан Корда, който се намира във формата на живота си и спечели титлата във Вашингтон, а впоследствие игра и полуфинал в Монреал. В тази четвъртина са още Алекс Де Минор и Хуберт Хуркач, които все още се борят с травми и не се знае в какво физическо състояние ще бъдат.

Водач на долната половина е действащият шампион Новак Джокович, който ще стартира участието си със среща с квалификант, а във втори кръг сърбинът би могъл да се изправи срещу един от най-преднокласираните непоставени, а именно Ян-Ленард Щруф. Първият поставен на пътя на Джокович е шампионът от Монреал, Алексей Попирин, а на осминафиналите "Джокера" би имал шанса за втора поредна година да затвори телефона на Бен Шелтън в Ню Йорк.

В тази четвъртина са още Григор Димитров и Андрей Рубльов, а Александър Зверев, Холгер Руне, Лоренцо Музети, Тейлър Фриц и Каспър Рууд са сред възможните опоненти на световния номер две във финалната четворка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Схемата за US Open: Алкарас и Синер в една и съща половина; тежък жребий за Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2024 | жребий | карлос алкарас | новак джокович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook