Шиникова и Димитрова с успехи в Германия

от в 19:59 на 15.08.2018
Мария Петрова

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на турнира по тенис на червени кортове в Лайпциг (Германия) с награден фонд 25 хиляди долара.

На старта поставената под №6 Шиникова победи с 6:4, 6:4 германката Ангелина Виргес за 84 минути игра. Изабелла направи серия от три победни гейма в първия сет от 3:4 до 6:4. Във втората част българката поведе с 5:3 и на собствен сервис затвори мача с 6:4.

Във втория кръг Шиникова ще играе срещу Даниела Висмане от Латвия или Ива Приморац от Хървития. За успеха си българката заработи 5 точки за световната ранглиста.

В турнира на двойки Шиникова и Полина Лейкина (Русия) се класираха на четвъртфинал. Двете победиха Анете Мунозова и Марина Юданов (Швеция) с 6:3, 6:3.

В същото време Катерина Димитрова се класира за четвъртфиналите на силния международен турнир до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Реннинген (Германия).

При девойките поставената под №1 българка загуби само гейм - 6:0, 6:1 над №13 в схемата Каролина Кухл от Германия. За място на полуфиналите Катерина ще играе срещу петата поставена Анастасия Гурева от Русия.

Българката продължава и в турнира на двойки. Поставените под №1 Димитрова и Лаура Хиетаранта от Финландия разгромиха с 6:0, 6:2 Надин Барбароса от Италия и Клара Каябова от Чехия. На четвъртфиналите днес Димитрова и Хиетаранта ще играят срещу седмите поставени германки Карина Хофбауер и Каролина Кухл.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова и Димитрова с успехи в Германия Мария Петрова
Теми:  
изабелла шиникова | катерина димитрова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook