Шиникова отпадна на старта в Мадрид; Костова не излезе за своя мач

от в 12:26 на 16.06.2021
Владислав Риждов

Изабелла Шиникова допусна поражение още в първия си мач на надпреварата от сериите ИТФ, която се провежда в испанската столица Мадрид. Шиникова отстъпи на световната №482 Мелани Стоке след обрат - 6:4 0:6 3:6.

Първият сет протече отлично за родната ни състезателка. След като двете не успяха да се затруднят особено в първите четири гейма от двубоя, Шиникова дочака своя момент и достигна до брейк, а след това го затвърди, за да поведе с 4:2. До края българката нямаше никакви проблеми да задържи изградения аванс и поведе уверено в резултата. Шиникова показа солидна игра в хода на сета, като загуби само една точка при вкаран първи сервис и нито веднъж не се изправи пред опасността да допусне пробив.

Във следващите две части нещата не стояха толкова добре за нашето момиче. Във втория сет Шиникова загуби остротата в играта си, което позволи на съперничката й да наложи доминацията си и Стоке спечели на нула частта, за да изравни резултата. В началото на решителния сет изглеждаше, че Шиникова навлиза отново във верния ритъм, печелейки първите два гейма. От този момент обаче последва нов спад в играта на българката, която загуби пет последователни гейма и в крайна сметка се сбогува с надпреварата.

Елица Костова, която също трябваше да вземе участие в турнира, не излезе за първия си мач срещу испанката Лаура Марти, като точната причина за това решение все още не е ясна. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова отпадна на старта в Мадрид; Костова не излезе за своя мач Владислав Риждов
Теми:  
бг тенис | елица костова | изабелла шиникова | итф | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook