Шиникова отстъпи на финала в Белград след страхотна битка

от в 14:44 на 25.07.2020
Димитър Беловски

Изабелла Шиникова не успя да спечели титлата от демонстративния турнир Eastern European Championship. Демонстративната надпревара, която продължи повече от месец, завърши вчера. Тя се проведе в академията на Янко Типсаревич.

Шиникова достигна до финала на надпреварата, но не успя да победи черногорката Данка Ковинич, която се намира в топ 100 на женската ранглиста, под №91, и отстъпи след 5:7, 4:6.

Представителката на Черна гора проби още в първия гейм на мача, но Шиникова успя сравнително бързо да върне пробива, като изравни при 2:2. Ковинич обаче веднага постигна нов пробив за 2:3. Българката показа страхотен характер и отново успя да върне пробива при 4:4. За съжаление, световната №91 направи още един пробив при 5:6. В следващия гейм Шиникова отново показа силна воля и стигна до две точки за пробив в рамките на гейма. Тя не успя да се възползва от възможността да вкара срещата в тайбрек и Ковинич реализира четвъртата си възможност за спечелване на сета.

Вторият сет се реши само от един пробив. Черногорката проби за 0:1, което ѝ бе достатъчно да спечели титлата. Въпреки това Шиникова отново демонстрира характер и имаше три възможности да изравни при 5:5, но не успя и Ковинич при четвъртия си мачбол затвори мача след 4:6 гейма.

Мъжкият финал, който се проведе преди женския, бе спечелен от сърбина Филип Крайнович, който успя да надвие Борна Чорич след 7:6(7), 7:5.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

@dankakovinic beats @isa_shine_91 7:5 6:4 to become the first ever Eastern European Champion tennis eec keepdigging

Публикация, споделена от TIPSAREVIC TENNIS ACADEMY (@tipsarevictennisacademy) на


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова отстъпи на финала в Белград след страхотна битка Димитър Беловски
Теми:  
борна чорич | демонстративни турнири | изабелла шиникова | филип крайнович | янко типсаревич

Коментари





Следвайте ни в Facebook