Шиникова постигна първата българска победа на тазгодишния Australian Open!

от в 13:22 на 10.01.2021
Мирела Николова

Изабелла Шиникова поднесе най-голямата изненада досега на тазгодишното Открито първенство на Австралия, отстранявайки втората поставена в схемата на квалификациите - Осеан Доден със 7:5 6:2. В следващия кръг нашето момиче ще срещне световната номер 200 - Жа-Жинг Лу от Китай. 

Още в началните минути на мача Шиникова играеше изключително агресивно, пласирайки плътни удари по дължината на корта, които не позволяваха на съперничката й да наложи своя ритъм на игра. Макар първият гейм да се проточи повече от необходимото, българката успя да се спаси и на свой ред реализира пробив в ответното подаване на Доден. Нашето момиче продължи с офанзивния си тенис, който обаче невинаги й носеше дивиденти и след множество непредизвикани грешки в петия гейм французойката върна пробива. Софиянката често опитваше екстремни удари, които в повечето случаи излизаха няколко милиметра извън полето, но въпреки това успя да стабилизира играта си в решителните минути и подпомогната от спада на опонентката си, записа първия сет в своя полза - 7:5.

Българката пренесе импулса си и във втората част, където отново реализира ранен брейк и набързо поведе с 3:0. Ситуацията от предишния сет обаче се повтори и след няколко феноменални печеливши удара от ретур на Доден Изабелла инкасира пробив. Нашето момиче максимално изчисти от грешки играта си, докато такива от ракетата на французойката не липсваха. Това помогна на софиянката да спечели подаването на ононентката си, а оттук-нататък път към връщане в мача за Доден нямаше.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова постигна първата българска победа на тазгодишния Australian Open! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън | изабелла шиникова | квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook