Шиникова се отърси от сет на нула и спаси мачбол, за да продължи напред в Дубай!

от в 12:23 на 22.11.2021
Владислав Риждов

Изабелла Шиникова се класира за основната схема на ITF надпреварата в Дубай, след като постигна тръден успех над Тереза Михаликова. Българката загуби първия сет с 0:6, но намери път обратно в двубоя, за да оформи крайното 0:6 6:4 12:10.

Шиникова имаше шансове още в началото да реализира пробив, но не успя. Впоследствие 23-годишната състезателка от Словакия наложи доминацията и тотално обезличи играта на родната ни представилка. Михаликова не даде нито гейм на Шиникова, за да се доближи максимално до продължаване напред.

Вторият сет започна дори по-убедително за световната №616. Тя поведе с 3:0 и направи задачата на българката почти непосилна. Шиникова обаче постепенно намери верния ритъм и успя да направи впечтляващ обрат, след като бе на два гейма от поражението. Шампионският тайбрек беше равностоен, като и двете се движеха точка за точка. В самия край световната №256 трябваше да отразява мачбол, но се справи отлично, а след това спечели три поредни точки, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова се отърси от сет на нула и спаси мачбол, за да продължи напред в Дубай! Владислав Риждов
Теми:  
ITF | бг тенис | изабелла шиникова | обзор | тенис турнир в дубай - жени | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook