Шок за домакините: Шампионът от Хамбург се превърна в най-голямата жертва досега в Париж

от в 11:45 на 29.07.2024
Калоян Соколов

Артур Фис беше считан за един от скритите фаворити на олимпийския турнир в Париж. 20-годишният талант впечатли с невероятния си поход към титлата в Хамбург преди седмица, където победи в епичен финал топ поставения и защитаващ шампион Александър Зверев. Това позволи на младока да влезе в топ 20 на света и наглед можеше да очаквме сериозни подвизи от французина на Игрите в Париж, където щеше да бъде поставен и със сигурност можеше да разчита на подкрепата на цялата публика.

Жребият обаче направи много лоша услуга на 14-тия поставен, защото го изправи срещу друг млад талант, а именно Матео Арналди, който беше надигравал Фис във всеки един от 4-те им сблъсъци досега. Любопитното беше, че Арналди спря Фис именно на старта на тазгодишния Ролан Гарос, където също така се провежда и тазгодишната Олимпиада, като отново станахме свидетели на познатата развръзка и италианецът отстрани местния любимец - 6:4 7:6(7) за час и 38 минути игрово време. Така непоставеният играч има отличен шанс за втори път през годината да играе на 1/8-финал в Париж, тъй като в следващия кръг ще срещне световния номер 63 - Доминик Кьопфер.

Първият сет стартира с мигновен пробив в полза на Арналди, който го задържа до последно, а Фис беше късметлия, че изобщо се задържа толкова близко в резултата, защото в почти всеки гейм трябваше да отразява точка за пробив и допусна близо 3 пъти повече грешки спрямо уинъри.

Французинът намали агресията за сметка на точността във втория сет и минаваше с лкеота през своите подавания, но същото важеше за неговия съперник, което доведе до тайбрек. Там световният номер 20 пръв се откъсна напред с мини брейк, само че загуби последвалите две точки на собствен сервис и макар да отрази общо 3 мачбола, то в крайна сметка капитулира пред своя добър приятел, когото поздрави със сърдечна прегръдка.

Още двама поставени пък се сбогуваха с олимпийската си мечта. Става въпрос за чилийците Николас Джари и Алехандро Табийо, които са доказали огромната си класа на клей, достигайки до финалната четворка на Мастърса в Рим преди точно 2 месеца, но сега не можаха да спечелят дори сет срещу съответно Алексей Попирин и Роман Сафиулин.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шок за домакините: Шампионът от Хамбург се превърна в най-голямата жертва досега в Париж Калоян Соколов
Теми:  
алехандро табийо | артур фис | матео арналди | Николас Джари | Обзори | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook