Шок за домакините: Топ поставените отстъпиха във финала на смесени двойки срещу финландец и казахстанка

от в 21:10 на 09.09.2023
Калоян Соколов

Хари Хелиоваара и Анна Данилина са новите шампиони в надпреварата по смесени двойки. Финландско-казахстанскят тандем помрачи настроението на домакините, след като надигра топ поставените Остин Крайчек и Джесика Пегула. Представителите на домакините бяха поставени под номер едно в турнира и наглед не трябваше да имат проблеми да се поздравят с трофея, само че фаворитите не издържаха на напрежението и в крайна сметка Хелиоваара и Данилина се наложиха с 6:3 6:4, за да се поздравят със своите дебютни титли от Големия шлем.

Началото не беше никак положително за американците, тъй като световната номер три на сингъл се пропука още при първата си изяви на сервис линията, инкасирайки пробив. Шампионът от мъжките двойки на Ролан Гарос все пак се опита да поправи грешката на своята партньорка и направи изящно завършващо стоп воле, за да подсигури три брейкбола на фаворитите, но Данилина показа невероятно спокойствие и направи резултата 3:0 гейма, изпълнявайки безупречен смач от въздуха. Оттам насетне сервиращите изцяло доминираха на корта, което беше напълно в интерес на финландеца и казахстанската, защото съвсем скоро откриващата част отиде в тяхна полза.

Вторият сет започна идентично, след като Хелиоваара се отчете с някои ключови пресечки в близост до мрежата и американците отново бяха пробити. Този път обаче последва мигновена реакция от топ поставените, които реализираха моментален рибрейк и се сдобиха с цели четири последователни точки за пробив, за да обърнат нещата в своя полза, ала отново показаха колебание във важен момент и това не остана ненаказано от тяхните съперници, които задържаха подаването си и оттам насетне влязоха в серия от седем поредни точки, за да сложат точка на спора и така да се превърнат в новите шампиони на смесени двойки в Ню Йорк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шок за домакините: Топ поставените отстъпиха във финала на смесени двойки срещу финландец и казахстанка Калоян Соколов
Теми:  
us open 2023 | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook