Шок за Джари на РГ: Финалистът от Рим инкасира "геврек" и беше отстранен от скандалния Муте

от в 00:00 на 27.05.2024
Елеонора Александрова

пНиколас Джари влезе в надпреварата в Париж, като един от скритите фаворити за достигане до късните етапи на "мейджър" турнира във Франция, а формата, която той демонстрира в Рим при достигането си до финала, беше показателна. Днес обаче чилиецът бе бледа сянка на себе си и загуби шокиращо от световния номер 79, Корентен Муте, а това му се случва за втори път през сезона, след като скандалният французин надви Джари и пред родната му публика в Сантяго, когато беше бурно освиркван след изпълнение на сервис отдолу още в първата точка. Днес пък представителят на домакините надви финалиста от италианската столица с 6:2 6:1 3:6 6:0 и в следващия кръг ще срещне Александър Шевченко или Аслан Карацев.

Срещата започна с продължителни разигравания, като всеки един от играчите имаше своите възможности за направата на брейк, само че те не бяха реализирани. Французинът изненадваше опонента със своя нестандартен подход, а Джари не беше подготвен за антисистемния тенис на Муте и това помогна на световния номер 79 да реализира два поредни бързи пробива във втората половина на частта, като чрез втория той затвори сета в своя полза с 6:2.

Събитията от първата част се пренесоха и във втората. Финалистът от Рим продължаваше да играе много под нивото си, а Муте, макар и да показваше известни колебания в някои моменти, бе по-добрият на корта. Нервите на аутсайдера бяха достатъчно здрави, за да успее не само да запази преднината си, но и да я увеличи и така с 6:1 представителят на домакините бе на един сет от това да зарадва местните си фенове.

Катастрофалното начало на Джари не демотивира чилиеца, а напротив - в третата част той напомни на най-добрата версия на себе си и постепенно ролите на двамата тенисисти започваха да се разменят. Играта на Муте постепенно започваше да се разпада, което позволи на чилиеца да поведе с пробив още в началото на сета. Южноамериканецът съумя да запази преднината си до самия край и с 6:3 успя да се задържи в играта за още поне един гейм.

Силният трети сет се оказа измамен за чилиеца, тъй като веднага Муте си възвърна темпото от първите две части, за сметка на разсеяната игра на Джари. Така французинът наложи тотална доминация над по-високо ранкирания тенисист и без да загуби нито гейм, зарадва местните си почитатели с направата на "геврек" в последния сет!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шок за Джари на РГ: Финалистът от Рим инкасира "геврек" и беше отстранен от скандалния Муте Елеонора Александрова
Теми:  
atp | корентен муте | Николас Джари | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook