"Шокирана съм, вече се свързах с адвокатите си": Цуренко обвини WTA в тормоз спрямо нея

от в 14:41 на 22.06.2023
Мирела Николова

През март Леся Цуренко разкри публично, че е изживяла психически срив след среща с изпълнителния директор на WTA Стив Саймън, по време на която обект на обсъждане са били руските и беларуските тенисисти. Причината за това е било разочарованието на украинската представителка от липсата на разбиране и подкрепа от страна на Саймън в тежък момент за нея и сънародниците ѝ. 

Наскоро световната №46 сподели, че от WTA са започнали да разследват нейния треньор Микита Власов, като според нея това е продиктувано от факта, че Власов първи е поискал да бъдат проверени действията на Саймън. 

"Шокирана съм, вече се свързах с адвокатите си, за да обсъдим какви действия трябва да предприемем оттук насетне. Треньорът ми започна разследване срещу Стив Саймън, като подаде официално искане до WTA за образуване на дело. А днес получих писмо, в което от асоциацията ме информират, че е образувано дело срещу моя треньор. 

Те просто са избрали да се отърват от единствения човек, който застана на моя страна след този инцидент с председателя на WTA. Чувствам, че WTA полага огромни усилия, опитвайки се да окаже натиск и тормоз върху мен, продължавайки това, което Стив Саймън започна.

Не мога да повярвам, че в днешния цивилизован свят все още същестуват такива мръсни игри, а председателят на асоциацията по всякакъв начин се опитва да избяга от отговорност за собствените си действия и не се свени да използва всички възможни средства", продължава с възмущение Цуренко.

Източник: Sportskeeda

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Шокирана съм, вече се свързах с адвокатите си": Цуренко обвини WTA в тормоз спрямо нея Мирела Николова
Теми:  
wta | леся цуренко | любопитно | стив саймън

Коментари





Следвайте ни в Facebook