Шокиращо: Неузнаваем Алиасим загуби 10 поредни гейма срещу Рууд и отпадна в Монреал

от в 22:57 на 12.08.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният Мастърс турнир в Монреал предложи сериозно количество сензации, като Каспър Рууд и Феликс Оже-Алиасим се оказаха единствените представители на топ 10, които пробиха в четвъртфиналите на надпреварата. Това покачи значително очакванията на публиката към местния представител, който наглед разполагаше с реална възможност да спечели дебютно състезание от толкова висока категория. Изглежда обаче напрежението се оказа твърде сериозно за плещите на Оже-Алиасим, който изигра един от най-слабите мачове в професионалната си кариера, след като отстъпи на Рууд с гръмкото 1:6 2:6. По този начин скандинавецът продължи към фазата на финалната четворка, където ще премери сили с поляка Хуберт Хуркач.

Срещата по никакъв начин не предвещаваше подобен развой, защото младокът започна експлозивно още от първите минути и неговите форхенди намираха страничните линии с лекота. Това доведе до пробив на нула в актива му, само че оттам започна истински тенис кошмар за него. 22-годишният състезател печелеше едва около 15 процента от точките разиграни на втория му сервис, при които Рууд пласираше дълбоки ретури и веднага поемаше инициативата. Правеха впечатление и безумните грешки на канадеца от наглед печеливши позиции, а финалистът от Ролан Гарос се бранеше безупречно и Оже-Алиасим трябваше да печели точката по няколко пъти. Той обаче обикновено не можеше да го стори и последваха 6 поредни гейма в полза на Рууд, като норвежецът вече беше само на сет от крайния успех.

Втората част се превърна в истинско показно на световния номер седем, докато шампионът от Ротердам се превърна в бледа сянка на себе си и неточностите валяха от неговата ракета. Всъщност поредните геймове за скандинавеца се увеличиха до 10, а Оже-Алиасим не беше спечелил нито веднъж подаването си до този момент. Все пак местният представител най-после се разписа в резултата, ала единствено можеше да направи малко по-почетно поражението си и напусна победен корта в родния си град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шокиращо: Неузнаваем Алиасим загуби 10 поредни гейма срещу Рууд и отпадна в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | каспър рууд | монреал | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook