Шокиращо: Тенисистка удари дете в публиката с ракета, но не бе дисквалифицирана (видео)

от в 19:47 на 26.05.2022
Мирела Николова

Напоследък все по-често започнахме да ставаме свидетели на крайно нелицеприятни ситуации в тениса, породени от гнева на даден състезател. След като преди няколко дни Андрей Рубльов едва не отнесе главата на кортаджия в първия кръг на Ролан Гарос, днес Ирина Камелия Бегу не успя да избегне инцидента, наранявайки дете от публиката.

Румънката допусна пробив в третата част срещу Екатерина Александрова, след което емоциите взеха връх над разума и тя удари ракетата с всичка сила в земята, без да се замисли какви може да бъдат последствията. Ракетата описа такава траектория, че след отскока си удари по главата дете на трибуните, което веднага след това се разплака. Бегу видимо съжаляваше за постъпката си и остана в близост до въпросното момче, за да се увери, че състоянието му е стабилно.

Вследствие на инцидента тенисистката не бе отстранена от надпреварата, а се размина единствено с предупреждение за неспортсменско поведение, като по всяка вероятност ще получи и глоба за тази си проява. 

Случката обаче не повлия на нейното представяне и тя съумя да осъществи обрат в решителния сет, за да достигне до крайната победа с 6:7 6:3 6:4. След края на срещата в знак на извинение Бегу отиде при пострадалото дете, с което си направиха обща снимка.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шокиращо: Тенисистка удари дете в публиката с ракета, но не бе дисквалифицирана (видео) Мирела Николова
Теми:  
wta | ирина камелия бегу | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook