Шотландска компания създаде VR тенис симулатор

от в 12:06 на 01.08.2022
Tennis.bg

Ellyra е най-новият тенис симулатор с виртуална реалност, създаден от бившия тенис професионалист Колин Пауърс. Идеята на приложението е да позволи на онези, които допреди не са имали възможността да играят тенис по една или друга причина, да успеят да се докоснат и насладят на играта.

Възможностите на VR технологиите вече се използват широко в света на развлеченията и по-специално на игрите, във всички налични жанрове. От това буквално да усетиш ритъма в игри като Beat Saber, през игра на покер на екзотични места като Макао или на космическа станция с PokerStars VR, до пилотиране на космически кораб с Elite: Dangerous в Steam. Звучи почти невъзможно в реалния живот, но да играеш тенис е също толкова трудно и невероятно за някои хора, колкото да отидеш в космоса. Но нещата са на път да се променят благодарение на симулатори като Ellyra.

Какво е Ellyra?

Разработен в Университета в Единбург, тенис симулаторът Ellyra наскоро бе избран от спортната компания Wilson Sporting Goods, за да представи новата си ракета Clash v2 в Лондон. „Продуктът Ellyra Tennis е страхотен начин да комуникирате с различни типове хора, като същевременно им показвате какво представлява тенисът и след това те могат да пренесат уменията си на корта.“, коментира Вал Владеа, Influencer маркетинг мениджър на Wilson.

VR симулаторът е предназначен както за аматьори, така и за професионалисти в света на тениса, които могат да тренират любимия си спорт по всяко време. Също така, технологията дава възможност и на тези, които по определени причини като социално положение или трудна подвижност не са могли да практикуват играта до момента, също да усетят тръпката без никакви пречки.

Създателят на Ellyra Колин Пауърс е бивш професионален тенисист и предприемач. Той споделя, че е изключително заинтригуван от възможността да направи любимата си игра достъпна за онези, които никога не са имали шанса да стъпят на тенис корта. Пауърс е развълнуван от представянето на новата ракета на Wilson, тъй като това е страхотна възможност за Ellyra да достигне до повече хора и да получи обратна връзка относно начинанието си.

Ранната версия на симулатора вече е налична в платформата за виртуална реалност Sidequest VR.

Ellyra участва в програмата High Growth Ventures на Scottish Enterprise, която обединява специалисти от агенцията за икономическо развитие с външни бизнес съветници, за да помогне на стартъп компании да развият своите бизнес и инвестиционни стратегии, да подкрепят разработването на продукти и да привлекат и задържат таланти.

Как виртуалната реалност променя света на спорта?

Виртуалната реалност не само дава възможността на потребителите да се забавляват и да преживеят спорта по един изцяло нов начин, но освен това има способността да промени облика на цяла една индустрия. Благодарение на новите технологии, феновете могат да видят отблизо своите любими спортисти и да присъстват на спортни събития на другия край на света по всяко време и място. Те ще могат да влязат в обувките на известни атлети, да тренират от удобството на дома си и да се развиват в различни спортове, които в противен случай биха били трудно достъпни.

В допълнение към това, възможностите на новите технологии ще провокират създаването на нови вълнуващи спортни дисциплини, а също така ще спомагат за развитието и усъвършенстването на класическите спортове. Например, благодарение на VR съдиите ще правят много по-малко грешки. VR ще им предостави идеален начин да издигнат уменията си до следващото ниво. Сателитното проследяване ще предостави опцията за VAR на живо за реферите, където те на практика могат да влязат в обувките на играча, да видят ситуацията от неговата гледна точка и следователно да вземат по-добро решение на момента.

Генерално, всички видове компании, свързани със спорта, а и не само, рано или късно ще прегърнат възможностите на виртуалната реалност. Тя вече се използва при дизайна на спортни дрехи и оборудване. Клиентът ще разполага с възможността да пробва дрехата във виртуалното пространство, да направи промени в дизайна или да види как ще изглежда на тенис корта.

Фитнес индустрията също ще претърпи големи промени, особено като се има предвид все по-широката употреба на фитнес уреди в домашни условия. В съчетание с възможностите на виртуалната реалност, това гарантира една много по-различна и забавна тренировка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шотландска компания създаде VR тенис симулатор Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook