Шотландският боец напомни за себе си: Мъри с престижен успех над Юмбер!

от в 23:34 на 21.09.2021
Калоян Соколов

Анди Мъри загатна, че се завръща към най-добрата си форма по време на Откритото първенство на САЩ, където притисна максимално Стефанос Циципас в откриващия кръг и показа, че е готов отново да се съревновава с най-добрите в света. Днес бившият номер едно напълно затвърди позитивните впечатления, отстранявайки местния представител Уго Юмбер в първия кръг на надпреварата в Метц, осъществявайки обрат - 4:6 6:3 6:2 и така си осигури среща с Вашек Поспишил в следващия етап на турнира.

Трикратният шампион от Шлема бе абсолютно безпогрешен от сервис линията в дебютните минути, като на свой ред имаше три възможности да пробие опонента си. Шестият поставен обаче се оказа по-клиничен в решителните мигове на частта, след като реализира брейк за 5:4 и впоследствие затвърди взетото предимство, макар че отново бе изправен до стената.

Вторият сет започна много равностойно и паритетът властваше до 3:3, само че излизанията на мрежата изведнъж спряха изцяло да работят за французина, който нямаше как да отреагира на майсторските минаващи удари от ракетата на шотландеца, чийто подем го изведе до серия от седем поредни гейма и неговата победа изглеждаше само въпрос на време.

Световният номер 113 все пак показа известни признаци на умора в края на двубоя, ала младокът прибързваше при всеки един от купищата брейкболи пред себе си и Мъри съумя да достигне до крайния успех, слагайки точна на спора чрез 18-тата си директна точка от начален удар.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шотландският боец напомни за себе си: Мъри с престижен успех над Юмбер! Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | Метц | Обзори | уго юмбер

Коментари





Следвайте ни в Facebook