Шотландският боец слиза от сцената: Мъри обяви къде вероятно ще се сбогува с тениса

от в 09:50 на 17.06.2024
Калоян Соколов

"Не планирам да играя след края на лятото" - това бяха думите, които произнесе Анди Мъри през месец февруари и изглежда нищо не се е променило за бившия номер едно в световната ранглиста, който към момента се намира в серия от 4 поредни загуби (не взима нито сет в тези мачове) и заема 129-то място в световната ранглиста.

Вчера стана ясно, че двукратният олимпийски шампион ще участва на своите 5-ти Игри в кариерата (на сингъл и вероятно двойки), въпреки че не е печелил мач на Ролан Гарос от 7 години насам, a изглежда, че точно там е много вероятно да видим сбогуването на легендарния британец с професионалния тенис.

"Винаги съм си мислел, че ще завърша своята кариера на Уимбълдън (1-14 юли) или Олимпийските игри (27 юли - 4 август). Имал съм невероятни спомени от Уимбълдън, но същото важи и от опита ми да бъда част от селекцията на Великобритания за Олимпиада. Това са двете най-значими и успешни събития за мен като професионален тенисист. Разбира се, всичко зависи от това как се чувствам физически и ментално. Не съм си сложил крайни срокове, но не мисля, че ще играя след Олимпиадата. Точно тя беше причината да продължа да играя и да остана мотивиран, за да съумея да се класирам за пети път. Засега нямам планове да продължавам към US Open или мачовете за Купа "Дейвис" - признава 3-кратният "мейджър" шампион.

Източник: BBC


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шотландският боец слиза от сцената: Мъри обяви къде вероятно ще се сбогува с тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook