Шоуто беше доведено до успешен край: Кирьос и Кокинакис са шампионите в Мелбърн!

от в 14:32 на 29.01.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис се включиха с помощта на покана от организаторите в двойковата схема на Аустрелиън Оупън и показаха колко ценно е тяхното приятелство извън корта, тъй като демонстрираха отлична сработка и заслужено вдигнаха трофея в турнира, надигравайки сънародниците си Макс Пърсел и Матю Ебдън - 7:5 6:4. Това е първи случай в историята, когато титлата е завоювана от участващи с "уайлд кард" тенисисти, а също така е дебютен триумф на такова ниво за двама от най-атрактивните състезатели в Тура.

Пърсел започна с няколко отлично изпълнени сервиса, но ретурът на Кирьос заработи на много високо ниво и двойковите специалисти трябваше да се потрудят сериозно, за да измъкнат първото си подаване в срещата. Впоследствие се заредиха лесно спечелени сервис геймове от страна на двата тандема, като Кокинакис и Кирьос сякаш обръщаха повече внимание на шоуто, отколкото на мача и губеха редица точки, защото се опитваха да усложнят излишно нещата.

Ебдън и Пърсел пък действаха в отличен синхрон и поддържаха с лекота крехкия си аванс до 5:4 гейма, но така и не успяваха да достигнат до възможност за пробив. Тогава двете "лоши момчета" на австралийския тенис показаха мощта на своите ударите и на няколко пъти разминаха опонентите си чрез отлично насочени форхенди, а това им донесе осъществяването на първи пробив в двубоя и скоро сетът беше в техния актив.

По-опитното дуо веднага се възстанови от нанесения удар и мачът продължи да бъде изключително равностоен. Можехме ясно да видим как Ебдън и Пърсел действат с далеч по-голяма увереност на мрежата и наглед имаха леко игрово предимство, само че отново се пропукаха в най-неподходящия момент и любимците на публиката получиха възможност да сервират за титлата, което се оказа напълно по силите им и вече спокойно можеха да отпразнуват победата си по шампионски!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто беше доведено до успешен край: Кирьос и Кокинакис са шампионите в Мелбърн! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | Двойки | макс пърсел | Матю Ебдън | Ник Кирьос | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook