Шоуто е гарантирано: Медведев преодоля свой кошмар и ще срещне Джокович

от в 18:39 на 07.10.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев започна по страхотен начин сезона, след като достигна до финала на Аустрелиън Оупън и с това успя да прекъсне дългогодишната хегемония на Голямата четворка, изкачвайки се на върха в световната ранглиста. Впоследствие обаче руснакът трябваше да се подложи на операция от херния, а освен това британското правителство не му позволи да участва на Уимбълдън и неговата форма спадна сериозно. През последните дни обаче московчанинът се връща към най-високото си равнище на корта и преминава с лекота през съперниците си на ATP 500 турнира в Астана.

Особено впечатляваща беше днешната победа на Медведев над опитния Роберто Баутиста Агут, който досега имаше цели четири успеха в общо петте си срещи с бившия номер едно. Руският тенисист проведе истинска наказателна акция, за да надделее с разгромното 6:1 6:1 за малко над час игра и утре ни предстои да видим поредното издание от съперничеството между Новак Джокович и него, а победителят ще намери място във финала.

Продължителните разигравания изобилстваха още от самото начало, като Медведев беше абсолютно безпогрешен и същевременно печелеше множество лесни точки с помощта на началния си удар. Ибериецът пък трябваше да прави чудеса от храброст, за да спечели дори само една точка и съвсем скоро се оказа изоставащ с цели два пробива, а фаворитът не спря дотук и отмъкна още веднъж съперниковото подаване, с което си гаранитира спечелването на сета.

Вторият поставен действаше с все по-голяма увереност и виждахме редица неспасяеми отигравания от неговата ракета. Фаворитът контрираше успешно своя опонент с огромна лекота и взе солиден аванс от 4:0. Впоследствие Агут оказа известна съпротива и за пръв път в мача реализира брейк, ала радостта му не продължи особено дълго и веднага последваха два поредни гейма в полза на четвъртия в света, които сложиха точка на спора в двубоя.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто е гарантирано: Медведев преодоля свой кошмар и ще срещне Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | астана | даниил медведев | новак джокович | Обзори | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook