Шоуто е гарантирано: Рафа Надал се завръща в отбора на Европа за тазгодишния Laver Cup!

от в 12:26 на 22.04.2024
Калоян Соколов

Рафаел Надал ще играе в тазгодишното седмо издание на Laver Cup. 22-кратният "мейджър" носител досега е участвал 4 пъти в отборната надпревара, като за последно се влючи в нея през 2022-ра, когато си партнира с Роджър Федерер в последния професионален тенис мач на легендарния швейцарец.

Рафа ще се приъедини към отбора на Европа, където засега фигурират имената на Карлос Алкарас, Александър Зверев и Даниил Медведев, а тепърва ще стане ясно кои ще са другите двама повикани от Бьорн Борг състезатели и дали можем да станем свидетели на партньорство между Надал и Джокович, които досега са играли само веднъж заедно в историята, когато губят в първи кръг на Мастърса в Торонто през 2010-та година от Вашек Поспишил и Милош Раонич.

"Много съм щастлив, че ще играя на Laver Cup в Берлин за отбора на Европа. Имам някои наистина специални спомени от моите преживявания на Laver Cup, включително всички емоции от Лондон преди две години, когато играх с Роджър за последен път - сподели Матадора за официалния сайт на турнира.

Засега Световния отбор е обявил, че ще разчита на Томи Пол, Тейлър Фриц и Алекс Де Минор, като отново капитан на тима ще бъде Джон Макенроу, който ще се опита да изведе своите момчета до трета поредна победа в съревнованието. Тазгодишното шоу ще се проведе в берлинската зала "Uber Arena" и ще се състои в периода 20-22 септември, а може да бъде сигурни, че Роджър Федерер също ще бъде там в ролята си на създател на събитието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто е гарантирано: Рафа Надал се завръща в отбора на Европа за тазгодишния Laver Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook