Шоуто е гарантирано: Уилямс, Радукану и Вожняцки също с "уайлдкард" за турнира в Маями!

от в 15:58 на 01.03.2024
Елеонора Александрова

От днес започна месецът на "Sunshine Double", което означава, че вниманието на тенис света ще бъде приковано към двата най-големи ATP-1000 и WTA-1000 турнира в календара, а именно Индиън Уелс и Маями Оупън.

С наближаването на турнира в Маями, организаторите дадоха т.нар. "уайлд кард" на четирима от най-интересните и доказани имена в спорта. След като стана ясно, че един от тях е Кей Нишикори, то при дамите също не липсват звездни имена, получили тази привлегия.

Първата от тях е най-титулуваната активна тенисистка, а именно Винъс Уилямс. Американката се завърна в тура, след дълга контузия, през 2022-ра. Макар и участията й в турнирите от тогава да не са много и оттогава да е записала само 3 победи в последните си 14 мача, бившата номер 1 успя да направи своето завръщане в топ 500 в ранглистата. Така трикратната шампионка в Маями ще направи своето завръщане в един от най-големите турнири на родна земя.

Второто елитно име в списъка е Ема Радукану. Шампионката от US Open през 2021-ва претърпя сериозни контузии миналата година и комбинирано с неоптималните й резултати преди това (без спечелена титла след 2021-ва), британката изпадна от топ 200. Тази година бившата номер 10 се опитва да се завърне в елита на женския тенис, като Маями Оупън е отлична възможност за нея да добави още топки в актива си.

На последно място, но не и по важност е Каролине Вожняцки. През 2020-та бившата номер 1 сложи край на кариерата си, ала през лятото на миналата година, датчанката взе решение да възобнови кариерата си. Още в първия "мейджър" турнир след завръщането си, титулуваната тенисистка се класира за втората седмица, като в четвърти кръг в US Open бе елиминирана от шампионката, Коко Гоф. Макар и след това да е записала само една победа, Вожняцки върви към положителна посока, по отношение към ранглистата, като се доближава до топ 200.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто е гарантирано: Уилямс, Радукану и Вожняцки също с "уайлдкард" за турнира в Маями! Елеонора Александрова
Теми:  
индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook