Шоуто е тук: Надал и Алкарас надвиха 6-тите поставени и дадоха заявка за златото в Париж

от в 21:41 на 27.07.2024
Калоян Соколов

Шоуто е в Париж! Рафаел Надал и Карлос Алкарас изиграха своя първи мач като двойка, изправяйки се срещу шестите поставени Андреас Молтени и Максимо Гонзалес, които имат общо 8 съвместно спечелени титли в ATP Тура, но това не им помогна да преодолеят съпротивата на най-именитите състезатели в двойковата схема, които се наложиха с крайното 7:6(4) 6:4 за час и 49 минути игрово време. Така Надал и Алкарас продължиха към 1/8-финалите, където ги очаква сблъсък с един измежду тандемите Талон Грийхспор / Робин Хаасе (Нидерландия) и Фабиан Марожан / Мартон Фучович (Унгария).

Началото беше много неприятно за звездната двойка, след като шестите поставени пробиха още в първия гейм. Алкарас обаче изглеждаше силно мотивиран да се докаже пред очите на легендарния си сънародник и достигаше до всяка една топка на корта, което позволи на испанците да достигнат до светкавичен рибрейк. Следващите минути поредложиха равностойна игра, но определено аржентинците даваха вид на далеч по-добре сработената двойка и иберийците трябваше да отразяват още два брейкбола, за да могат все пак да достигнат до тайбрек.

Там Рафа се развихри и достигна нивото на шампиона от последните адве "мейджър" състезания. Карлитос отразяваше смач след смач и покриваше по невероятен начин дъното на корта, докато Матадора дебнеше в близост до мрежата и с фино стоп воле осигури три сетбола на фаворизирания тандем. Впоследствие пък Надал се отчете със страхотен бекхенд ретур уинър и откриващата част отиде в полза на непоставените играчи.

Импулсът наглед трябваше да бъде изцяло в полето на двете големи легенди, но сервисът на 14-кратния шампион в Париж се пропука в самото начало и изведнъж южноамериканците се откъснаха напред с 3:0. Реакцията на испанците беше мигновена и те взеха следващите 12 точки, за да изравнят при 3:3, а оттам насетне Надал и Алкарас загубиха само още един гейм, като 21-годишният играч сложи точка на спора с перфектна пресечка в близост до мрежата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто е тук: Надал и Алкарас надвиха 6-тите поставени и дадоха заявка за златото в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | Двойки | карлос алкарас | Обзори | париж 2024 | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook