Шоуто, което няма да забравим: Григор победи Джокович в най-големия български тенис празник!

от в 21:39 на 17.09.2024
Калоян Соколов

Празникът на София се превърна в същински тенис празник за цяла България, а главните "виновници" бяха Григор Димитров и Новак Джокович, които дариха зрителите в зала "Арена София" с един великолепен спомен за цял живот. Двете балкански тенис перли зарадваха почитателите си с микс между прекрасна игра и шоу от най-висока класа, а истинският победител бяха именно феновете на корта, които можеха да се докоснат за пръв път от толкова близо до магията на своите любимци.

В крайна сметка българските трибагреници можеха да бъдат гордо развяни в края на мача, защото Григор Димитров спечели шоуто с олимпийския шампион, надигравайки го с крайното 6:4 2:6 10:6 за около час и половина игрово време, а зрителите дариха двамата герои в спектакъла с много любов и положителни емоции, които те да използват като гориво за останала част от тенис сезона.

Публиката посрещна двамата играчи с бурни аплодименти, като първо скандираше "Гришо", а след това "Ноле". 

Шоуто беше на ниво още от самото начало, като Джокович благодари на съдията на линията, че отсъди удар  на българина в аут, само че и това не спря Григор от спечелването на първия му сервис гейм. Димитров обаче видимо беше извън ритъм след контузията си на US Open и дори това, че "Джокера" се прояви вместо системата за видеоповторение, за да го спаси от пробив не помогна и Ноле поведе с 2:1.

Впоследствие гостът се опита "да върне жеста" и направи серия от грешки, което позволи на световния номер 10 да изравни светкавично и следващата почивка дойде при аванс от 3:2 за любимеца на публиката. 

Играта продължи равностойно до 4:4, когато двамата топ балкански тенисисти дариха публиката със зрелищна размяна на мрежата, която завърши с крайно неочаквана грешка на Джокович, който не можеше да повярва как не е прокарал топката над мрежата, а Григор се качи на гребена на вълната и спечели следващите два гейма, за да се поздрави с успех в откриващия сет.

Втората част започна същото толкова зрелищно, като българският номер едно взриви трибуните със страхотен печеливш удар зад гърба, на който дори "Джокера" реагира като изумен фен. В следващите минути шоуто беше по-скоро извън тениса, след като сърбинът съблече ефектно своята тениска и призова неговия "балкански брат" да го последва, а определено печеливши от тази ситуация бяха най-вече дамите в залата.

Постепенно 24-кратният "мейджър" шампион повиши темпото си на игра и шегите временно секнаха от страна на Ноле, който не можеше да пропусне топка в този период от двубоя и заслужено проби за преднина от 2:1. 

Тогава "Джокера" отново прояви чувството си за хумор, молейки един от феновете да му направи масаж и изглежда това помогна на сърбина да се завърне в оптимална форма на корта, защото той проби още веднъж и вкара мача в решителен супер тайбрек до 10 точки.

Там смяната на полетата дойде при 4:2 за бившия номер едно, но точно тогава Григор влезе в безпогрешен режим и направи нужното, за да зарадва българската публика с победа. Българинът обърна нещата до 8:6 в своя полза, а съдийката Мариян Вельович се обърка и обяви, че Ноле води в резултата, което накара Гришо да вдигне недоволно ръце във въздуха.

В крайна сметка грешката беше поправена, а накрая мачбола на Григор беше реализиран с помощта на едно от децата подаващи топките, като ние само можем да си пожелаем, че ще може много скоро отново отблизо да се насладим на изявите на най-добрия ни тенисист!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто, което няма да забравим: Григор победи Джокович в най-големия български тенис празник! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | новак джокович | Обзори | софия

Коментари





Следвайте ни в Facebook