Шоуто Laver Cup започна: Рууд пречупи Сок в решителен тайбрек и изведе Европа напред

от в 16:59 на 23.09.2022
Калоян Соколов

Laver Cup отдавна е много повече от демонстративен турнир и всички зрители в лондонската зала "02 Арена" тръпнеха в очакване, за да видят поредната зрелищна схватка между отборите на Европа и Света. Тазгодишното събитие безспорно е най-специалното досега, тъй като събра Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри в един отбор, а швейцарецът ще изиграе последния мач в своята кариера по-късно тази вечер, когато ще обедини сили с Надал на двойки. 

Откриващата среща в програмата на надпреварата пък беше между Каспър Рууд и Джак Сок. Наглед финалистът от Откритото първенство на САЩ трябваше да бъде сериозен фаворит в двубоя, но всички знаем колко опасен е американецът, когато се състезава в отборни съревнования и неслучайно именно той има най-много спечелени точки за тима на Света от създаването на Laver Cup.

Днес Сок отново демонстрира, че далеч не е загубил своята класа и даде здрава битка на втория в ранглистата, но скандинавецът беше с една идея по-устойчив в решителните моменти и съумя да изведе европейците до аванс в резултата - 6:4 5:7 10:7.

Срещата започна вихрено за Рууд, който проби още в първия сервис гейм на опонента и бързо отвори преднина от 3:0. Постепенно някогашният представител на топ 10 повиши значителното своето равнище на игра, което му помогна да изравни силите на корта. Бомбените форхенди на американеца често бяха неспасяеми за по-високоранкирания тенисист и Сок съумя да върне пробива в последния възможен момент. Последва сериозен спад от страна на аутсайдера, като норвежецът се сдоби с три поредни сетбола и макар те да бяха отразени до един, то все пак двукратият "мейджър" финалист реализира втория си брейк в мача, за да поведе в отделните части.

Вторият сет преминаваше под сериозната доминация на сервиращите, ала определено световният номер 128 по-често поемаше инициативата и впечатли неколкократно с рефлексите си в близост до мрежата. Рууд пък играеше изтеглен далеч зад основната линия и разчиташе на грешките от другата страна на мрежата, само че те спряха да идват в един момент и Сок спечели 7 от последните 8 разигравания в частта, изравнявайки общия резултат.

Там представителят на Световния отбор потегли ударно, вземайки аванс от 3:0, но последваха шест поредни точки в актива на скандинавеца. Бившият шампион от Мастърса в Париж не спря да се бори и намали изоставането си до 7:8, а впоследствие имаше рутинен форхенд да стигне до паритет, само че го пропусна и съвсем скоро Каспър Рууд се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто Laver Cup започна: Рууд пречупи Сок в решителен тайбрек и изведе Европа напред Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | джак сок | европа | каспър рууд | Обзори | свят

Коментари





Следвайте ни в Facebook