Шоуто на "Биг Фо": Тиафо отсрами американския тенис и опустоши бронзовия медалист в Париж

от в 08:08 на 15.08.2024
Калоян Соколов

Франсис Тиафо отсрами американския тенис в Синсинати. Домаканите се сбогуваха още на старта с тримата си поставени представители, а именно Томи Пол, Себастиан Корда и Тейлър Фриц. Бившата първа ракета на САЩ обаче пое нещата в свои ръце и надигра един от играчите в най-добра момента форма, а именно 14-ия поставен Лоренцо Музети. 

Бронзовият медалист от Париж беше достигал поне до полуфиналите на всяко едно от предходните 5 състезания, в които взе участие, но тази нощ неговата серия намери край и "Биг Фо" го елиминира след убедителен успех с 6:3 6:2 за едва 68 минути игрово време.

Така местният представител записа едва втората си победа над представител на топ 20 от началото на сезона и ще има отличен шанс да продължи към 1/4-финалите на турнира, защото в трети кръг го очаква двубой с непоставения Иржи Лехечка, който изненадващо елиминира Даниил Медведев. 

Тиафо започна много агресивно от самото начало и не изпускаше възможност да навлезе в пределите на корта и да атакува второто подаване на световния номер 18. Това даде 3 поредни брейкбола на американеца в самото начало, но Музети не се пропука и седна на първата почивка с аванс от 2:1. Следващите минути предложиха равностоен тенис, но категорично любимецът на публиката играеше на по-високо темпо и това беше възнаградено с пробив в седмия гейм, а набраната инерция позволи на "Биг Фо" да не загуби нито гейм повече до края на сета.

Серията на бившия представител на топ 10 продължи с пълна сила и той се откъсна напред с 3:0 за начало на втората част. Тиафо можеше спокойно дори да удвои преднината си, само че италианецът показа намеренията си да се бори и измъкна подаването си от 15:40, за да се разпише в резултата. Разликата в нивата обаче беше прекалено голяма през днешния ден и скоро световният номер 27 отново отмъкна съперниковия начален удар, слагайки точка на спора в двубоя.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Шоуто на "Биг Фо": Тиафо отсрами американския тенис и опустоши бронзовия медалист в Париж Калоян Соколов
Теми:  
atp | лоренцо музети | Обзори | синсинати | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook