Шоуто на Монфис не спира: Зрелищни отигравания и "геврек" над Бублик за място в трети кръг

от в 14:18 на 19.01.2022
Мирела Николова

Гаел Монфис неслучайно е един от най-обичаните тенисисти в Тура, тъй като в нито един свой мач не пропуска да впечатли зрителите с не едно и две изумителни изпълнения. Днешният му двубой също не прави изключение, като французинът отново спечели сърцата на публиката с няколко фамозни удара, а същевременно показа високопроцентен тенис, за да надделее над друг шоумен в лицето на Александър Бублик. Бившият представител на топ 10 не остави никакви шансове на опонента си и му отпусна едва 5 гейма, преди да затвори срещата с 6:1 6:0 6:4 за по-малко от час и половина престой на корта. В следващия етап на надпреварата френският представител ще се изправи срещу поставения под номер 16 в схемата Кристиан Гарин. 

Още от началните минути на сблъсъка французинът бе във водеща позиция и успяваше да налага своето темпо на игра от основната линия. Той често предизвикваше неточности от противниковата страна, които съвсем скоро доведоха до пробив в полза на Гаел и комфортна преднина от 3:0 на първата почивка. Той за пореден път впечатли с невероятната си скорост и забележително чувство към топката, а впоследствие се възползва от неспирните пропуски от ракетата на Бублик, за да дублира аванса си от брейк и да си подсигури успеха в откриващата част.

Статуквото се запази и във втория сет, след като представителят на Франция продължи да бъде изключително солиден от всеки ъгъл на корта и да диктува събитията. Още в първото си подаване казахстанецът бе притиснат и макар да показа характер и да спаси 5 брейкбола, то след две поредни двойни грешки предаде гейма си, продължил над 10 минути. Устремът в играта на световния №20 се запази и след нови два брейка той скоропостижно прибави и тази част към актива си, не отпускайки нито гейм на опонента си.

Третият сет предложи значително по-голяма интрига в сравнение с предходните два, но и тук инициативата в разиграванията беше в ръцете на Ла Монф. Ключовият момент дойде в седмия гейм, когато френският тенисист вдигна оборотите и осъществи брейк, който впоследствие бе безпроблемно консолидиран за 5:3. Заставайки на сервис линията за затваряне на мача, Монфис бе безпогрешен и не след дълго ликуваше с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто на Монфис не спира: Зрелищни отигравания и "геврек" над Бублик за място в трети кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | Аустрелиън Оупън 2022 | гаел монфис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook