Шоуто продължава: Монфис надви миналогодишната сензация и дари феновете с нова магическа нощ в Париж

от в 00:03 на 28.05.2024
Елеонора Александрова

След като вчера Ришар Гаске надви бившия представител на топ 15 и Мастърс шампион, Борна Чорич, то днес друг представител на едно от най-силните поколения на френския тенис, Гаел Монфис също зарадва местните си фенове в Ролан Гарос с победа над един от най-опасните играчи на клей, в лицето на Тиаго Сейбот Вилд, който през миналия сезон тръгна от квалификациите в Париж и надви самия Даниил Медведев, за да достигне до третия кръг. "Ла Монф" се наложи с 6:2 3:6 6:3 6:4, без да лиши зрителите от шоу за пореден път и така в следващия кръг оформи сблъсък с 30-тия поставен Лоренцо Музети, а така световният номер 37 записа своята 122-ра победа на турнир от Големия шлем и стана най-успешният френски тенисист по този показател, изпреварвайки Жо-Вилфред Цонга.

Още в самото начало Монфис наложи стила си на игра, характеризиращ се с голяма доза контра изпълнения и впечатляваща защита. Това принуди опонента му да допуска множество грешки, а опитът на бившия номер 6 му помогна да поеме контрола още в първия гейм, когато си осигури преднина от пробив. Слабото представяне на Сейбот Вилд продължаваше и в следващите минути, което помогна на ветерана да увеличи преднината си, а скоро сетът отиде в полза на Монфис, който дори съумя да удвои аванса си.

Втората част започна сходно спрямо по първата, с ранен брейк от страна на световния номер 37. След това обаче играта му претърпя тотален срив, докато разилецът започваше да играе все по-уверено с всеки изминал момент, като не само изравни резултата в геймовете, но и си осигури преднина от пробив. Макар и Монфис да имаше своите проблясъци в хода на сета, Сейбот Вилд не допусна обрат и изравни резултата в отделните части.

Високото темпо, което 58-мият в света наложи се пренесе и в третата част, само че местният любимец показа на какво е способен, взривявайки трибуните с атрактивния си стил на игра, който освен това беше и също толкова ефективен и Монфис взе 6 от следващите 7 гейма, за да обърне частта от 0:2 и да се приближи само на сет от крайната победа.

Четвърт част се характеризираше с кратките разигравания, а макар и двамата да бяха равностойни, то Монфис изглеждаше по-сигурен на корта, а това си пролича най-вече в седмия гейм, когато реализира пробив след най-дългия и драматичнен гейм в целия мач. Впоследствие французинът показа брилятна игра и без да позволи на противника си да осъществи обрат, спечели четвъртия и финален сет с 6:4, с три аса в последния гейм.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто продължава: Монфис надви миналогодишната сензация и дари феновете с нова магическа нощ в Париж Елеонора Александрова
Теми:  
atp | гаел монфис | Обзори | ролан гарос | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook