Шоуто продължи, откъдето спря: Кирьос и Кокинакис с успех над легенди в двойите

от в 09:05 на 12.03.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос и Танаси Кокинакис бяха приятната изненада на тазгодишния Аустрелиън Оупън, след като се включиха в основната схема на двойки с помощта на "уайлд кард" и се превърнаха в първия подобен тандем в историята на Големия шлем. Сега двамата добри приятели решиха отново да обединят сили на корта, за да вземат участие на Мастърса в Индиън Уелс и стартираха участие с победа над две от най-големите двойкови легенди, а именно Иван Додиг и Марсело Мело. Ветераните имат общо осем "мейджър" трофея в кариерите си досега, но това не спря специалистите на сингъл и те се наложиха със 7:5 1:6 10:2 и така оформиха повече от любопитен сблъсък във втория кръг, където ги очаква среща с Джон Иснър и Джак Сок.

Австралийците потеглиха с ранен пробив в мача, само че ветераните веднага възстановиха паритета в резултата и впоследствие спасиха четири последователни възможности за рибрейк, за да поведат с 3:2 гейма. Играта продължи равностойно до 5:5, когато Кирьос показа магията си чрез няколко елегантни изпълнения в близост до мрежата и сетът отиде в актива на шампионите от Мелбърн.

Нещата коренно се обърнаха във втората част, която стартира с ранен аванс от 3:0 в полза на Додиг и Мело, а сякаш техните съперници вече мислеха за супер тайбрека и гледаха да спестят сили за него. Това помогна на по-опитните играчи да развият с лекота преднината си, вкарвайки скоропостижно мача в решителен сет.

В него Кирьос и Кокинакис на бърза ръка дръпнаха с 6:0 точки, като оттам насетне нямаше връщане обратно за техните опоненти и по този начин те се поздравиха със седмата си поредна победа за 2022-ра година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шоуто продължи, откъдето спря: Кирьос и Кокинакис с успех над легенди в двойите Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Ник Кирьос | Обзори | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook